(Tromøy /SIDE2): Hovefestivalen på Tromøy utenfor Arendal pangstartet mandag med stjernerapperen Jay-Z som headliner.

Les anmeldelse:Hip-hop-hurra!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det var ca. 20.000 mennesker inne på området.

Mange folk
Det er tett opp mot makskapasitet, innrømmet festivalsjef Morten Sandberg på tirsdagens pressekonferanse.

- Selv om området tåler mer mennesker, så er det lite samfunn av fastboende her ute som vi må ta hensyn til, sier Sandberg som anslår at området tåler opptil 30.000 mennesker.

I fjor meldte festivalen om til sammen 72.000 besøkende og 53.000 solgte billetter. Festivalledelsen håper å toppe tallene i år. Til neste år kan de likevel komme til å moderere seg.

- Vi begrenser oss nok neste år. Vi er på grensen av hva vi tåler nå.

Lite bråk
Til tross for et fullpakket område fortonte festivalens første offisielle natt seg rolig.

- Det var ni stykker som ble arrestert i Arendal i går. Tre av dem var fra Hove, forteller Sandberg og legger til at det har vært noen små beslag av narkotika.


Sanitetsleder på Hovefestivalen Frode Konnestad (31) mener været må få mye av æren for at festivalen har gått såpass smertefritt. Det er sol på Tromøy, og temperaturen ligger på rundt 15 grader.

- Det er perfekt festivalvær. Det er ikke for varmt, og da slipper man de verste tilfellene av dehydrering.

Fyll

Konnestad forteller til Side2 at Hovefestivalen til enhver tid er bemannet med 11 profesjonelle ambulansefolk, sykepleiere og leger, i tillegg til mellom 15 og 20 frivillige fra dag til dag.

- Det har vært jevnt og trutt med småskader. Og litt fyll, selvsagt, men ikke mer enn det må være. Det har vært noen mulige bruddskader, kanskje en eller to. I tillegg har vi hatt et par medisinske tilfeller, forteller Konnestad uten å ville utdype hva det innebærer.

Campingliv
- To har blitt hentet av ambulansen. Men det har gått veldig bra. Det er viktig at folk får i seg mat og drikke. Man må sørge for å få i seg litt vanlig kost i tillegg til alkoholen. Og så vil vi oppfordre folk til å ta vare på hverandre.

Kontrasten til fjorårets Hovefestival er stor. Da regnet det tungt under hele festivalen, noe som førte til at arrangørene måtte evakuere en av publikumscampene.

Les også:Hove-festivalen evakueres

I år er det sol, fryd og gammen på campen.

- Vi koser oss veldig, sier Merethe Meier (22) og Kristian Eklund (24) til Side2 mens de slikker sol fra campingstolene.

Hovefestivalen varer fram til fredag. I kveld spiller blant andre The Kooks og Panic At The Disco. Onsdag står Beck på hovedscenen, mens torsdagen og fredagen toppes av The Raconteurs og In Flames.