(GARAGE/Side2): I dag ble de første artistene offentliggjort til neste års rockefestival på Tromøy i Arendal.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Festivalsjef Melvin Benn sto for presentasjonen på Garage i Oslo, men noe headliner ble ikke avslørt.

- Vi har to headlinere foreløpig. To av fire store band er bekreftet, men plateselskapene vil ikke la oss offentliggjøre noe ennå, sier den engelske festivalkongen.

Han påpekte også at flere band er bekreftet, men at de ikke har lov til å si noe ennå. To av headlinerne vil navngis før jul.

Men noen band er likevel sikre på 2010-plakaten, og klare for offentligheten. Blant disse er engelske Gallows, amerikanske As I Lay Dying, The Antlers, Atreyu, Every Time I Die og Japandroids (CAN). Og her hjemmefra kommer Kråkesølv til å stå på scenen.

I år ble Hove arrangert 22.-25. juni. Det er tidligere kjent at musikkarrangementet flyttes, og datoene til neste sommer blir 30. juni til 3. juli. Mer får vi foreløpig ikke vite....

Kolliderer med Roskilde
Sørlandsfestivalen legges dermed i samme uke som danskenes Roskilde-festival.

- Det skuffer kanskje noen at Hove blir samme uke som Roskilde, men sannheten er at det ikke er noe negativt, men vi ser heller på det som positivt, mener Benn.

Dette utdyper festivalguruen med at ved å legge to store festivaler samtidig, så vil det gjøre det mer aktuelt for store artister å legge Danmark og Norge inn i turnéplanene sine.

- I det lange løp vil nok Hove være samtidig som Roskilde.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Sterkt tilbake
I fjor sto blant andre Franz Ferdinand, The Killers, Slipknot, Faith No More, White Lies, Benea Reach, Disturbed, Jadakiss, Lykke Li og I Was King på scenen.

Hovefestivalen ble arrangert for første gang i 2007. Og ifølge festivalens hjemmeside er dette «musikkarrangementet for deg som ikke bare vil ha de beste artistene, men også synes at dette med telt, natur, strand og vann hører med til den perfekte festivalopplevelsen». Tross store internasjonale og kjente norske artister, tusenvis av besøkende og bra beliggenhet gikk festivalen i underskudd de to første årene.

I fjor ble også ble Hovefestivalen begjært konkurs på grunn av manglende innbetaling av merverdiavgift. Konkursen ble et faktum i desember da festivalen ikke hadde midler til å betale utestående momskrav fra Skatt Sør.

Men i januar i år steppet festivalkjendisen og festivaldirektøren Benn inn. Det britiske selskapet Festival Republic gikk inn med ny kapital for å drive Hovefestivalen videre.

- Stabil posisjon
Tirsdag kveld forsikret Benn festivalpublikummet om at de kan føle seg trygge. Han mener at Hove er i en stabil posisjon.

- Vi er ikke den første eller siste festivalen som opplever en økonomisk krise, men nå er vi i en stabil posisjon. Ingen trenger å uroe seg for festivalen. Festivalen har kommet tilbake og er sterk og stabil.

Billetter til Hovefestivalen 2010 legges ut for salg på Billettservice tirsdag 17. november.

Les mer om Hovefestivalen her.