(SIDE2): I dag, tirsdag, ble Hovefestivalen erklært konkurs i retten. Festivalsjef Toffen Gunnufsen møtte selv i retten og godtok konkursbegjæringen. Det var Skatt Sør som begjærte konkursen. Festivalen skylder til sammen 4,3 millioner kroner til skatteetaten.

BAKGRUNN: Hovefestivalen er konkurs

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men allerede i kveld bekrefter eier av selskapet Festival Republic, Melvin Benn, at det blir musikkfest på Hove også i 2009, skriver Agderposten.

Tidligere i dag uttalte festivalsjef Morten Sandberg til Side2 at de håpet at musikkfesten ville bli reddet:

- Selv om det ser mørkt ut nå så har vi fortsatt et håp om at britiske Festival Republic kan være interessert i å investere de pengene vi trenger.

I England driver selskapet store musikkfester iblant annet Leeds, Reading og Glastonbury.

Ønsker festival
- Jeg elsker formen på festivalen, stedet og folkene i Arendal og jeg vil virkelig at det blir en festival her til sommeren, sier Benn til Agderposten.

I januar kommer han til Arendal for å snakke med ordfører Torill Rolstad Larsen og Einar Halvorsen i Hove driftsselskap om hvordan de kan lage en festival i 2009.

Benn uttaler at Hove reddes fordi det er et stort engasjement for festivalen i musikkverdenen. Han håper å finne en løsning på pengene som skyldes, og forteller også at Toffen skal fortsette å booke band. Hove-administrasjonen kan også fortsette, men under bedre kontroll.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!