Tromøy (SIDE2): - Det eneste de har gjort er å grave en grøft der borte, sier teltboerne i camp Bergen/Sarpsborg mens de tar en pust i bakken etter å ha brukt morgenen til å bygge vollgraver rundt teltet.

Dårlig
Camperne på det som i fjor på folkemunne ble kalt Hovefestivalens «katastrofeområde», fikk seg en ublid overraskelse fredag morgen.

- Vi synes det er dårlig. De lovte drenering, men det har ikke fungert i det hele tatt. Jorda var jo så mettet at den ikke klarte å absorbere regnet i natt, sier Renate Joakobsen (19) og Tor-André Hetland (18) til Side2 mens de prøver å redde stumpene i det søkkvåte teltet.

Samme visa
I fjor ble beboerne på det utsatte området evakuert etter at hele jordet ble oversvømmet.

Les også:Hove-festivalen evakueres

Hovefestivalen skyldte på dårlig drenering, og lovet bedring til neste år.

Tiltakene som har vært gjennomført viste seg ikke i stand til å ta unna vannmengdene som falt natt til fredag.

- Det virker ikke som det har virket, nei, sier Sigrid Brenna (19) og Lise Ulvestad (18).

Bekymringsverdig
Mens teltfolket strevde i gjørma holdt festivalledelsen pressekonferanse kl. 14 der årets festival ble oppsummert. Da var ikke festivalsjef Morten Sandberg klar over problemene på campen.

Han hadde heller ikke vært nede og sett da Side2 snakket med ham fire timer senere.

- Men det er bekymringsverdig hvis det er slik, sier han.

Ble drenert
Det er Hove Drifts- og Utviklingsselskap AS som driver Hove leirsenter til vanlig og som har hatt ansvar for å drenere campen, forklarer Sandberg.

Han forteller at hele jordet skal ha vært gravd opp og at det har blitt laget grøfter for å ta unna vann. Hvorfor det ikke har virket, kan han ikke svare på.

- Det regnet ganske mye i natt, men ikke på langt nær så mye som i fjor. Vi må diskutere dette med leirsenteret om de eventuelt må gjøre jobben på nytt.

Skal hjelpe
Da Side2 spør Sandberg hva han kommer til å gjøre for dem som sliter, forteller han at han kommer til å oppsøke campen og tilby hjelp til dem som er hardest rammet.

- Hvis noen sliter skal vi prøve å bistå så godt vi kan. Vi skal snakke med dem og se hva vi kan gjøre.

- Kommer dere til å bruke det samme jordet til neste år?

- Ja, det gjør vi. Vi trenger det vi har her.

Mye folk
55.000 mennesker har kjøpt billetter til årets Hovefestival. 17.500 har i gjennomsnitt vært innom per dag. Det har blitt drukket 70.000 liter øl.

LES ALT OM HOVE: