Gå til sidens hovedinnhold

- Negative krefter og for mye rus

KrF-topp og politimann hardt ut mot Hovefestivalen.

(SIDE2): I dagens utgave av Agderposten går politimann og KrF-politiker Ove Gundersen til et knallhardt angrep på Hovefestivalen. I et leserinnlegg kritiserer Gundersen alt det negative han mener følger med avviklingen av det årlige musikkfesjået utenfor Arendal.

- Ikke rosenrødt
- Jeg ønsker enkelt og greit å påpeke for folk, foreldre og allmennheten at alt på Hovefestivalen ikke er så rosenrødt som det blir framstilt i media. Jeg ønsker å rette fokus mot de negative sidene ved festivalen, og da primært omfanget av rusmidler, sier Gundersen til Side2.

«Hove-konseptet er etter mitt skjønn, selve oppskriften på å legge til rette for rusdebut og uttesting av rus og alkohol i store mengder i et ukritisk og nesten voksenfritt miljø. Ved å betale en inngangspris kjøper ungdommene seg frihet en ukes tid uten særlig risiko og sammen med likesinnede, å nyte og bryte grenser», skriver Gundersen i brevet.

Les også:Hove tapte 14,1 millioner

Først og fremst alkohol
Politimannen, som var operativ leder ved Hovefestivalen i fjor, påpeker at det først og fremst er alkoholmisbruk han reagerer på.

- Men det er klart at det er tilgang til og fristelser når det gjelder andre rusmidler også. Mange foreldre sender mindreårige tenåringer til festivalen, og de bør være informert om hva de sender ungene sine til. Jeg ønsker rett og slett å forebygge. Man må tenke på hvordan unge mennesker reagerer på sommer og fest. Det er lett å debutere med forskjellige ting og å trø over grenser. Og en festival er en god anledning for sånt, selv om de selvfølgelig har det ellers også, sier han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Overraskende utspill
Gaute Drevdal, som er pressetalsmann for Hovefestivalen skjønner lite av kritikken som kommer fra Gundersen.

- For å være ærlig kommer utspillet ganske overraskende på oss. Vårt inntrykk etter festivalen var at Arendal politikammer var godt fornøyde, både med publikum og med avviklingen. Vi hørte til og med fra politifolk som syntes det var mindre styr ute på Hove enn på en normal utekveld i Arendal sentrum, sier han til Side2.

Drevdal stiller også spørsmålstegn ved hvilke motiver Ove Gundersen har med sitt utspill.

- Det er naturlig å lure på om Gundersen snakker på vegne av Arendal Politikammer, KrF eller seg selv. At han stiller opp i full uniform i Agderposten vil de fleste tolke dit hen at han snakker på vegne av politiet. Jeg tror vel egentlig ikke at det var hensikten her. Jeg tror at Gundersen som KrF-politiker og personlig kristen først og fremst er interessert i en verdidebatt. Den vil vi gjerne være med på.

- Kan virke mot sin hensikt
Drevdal synes Gundersen går for langt i å kritisere en hel ungdomskultur med både positive og negative sider.

- Det er viktig å huske på at utspill som skaper økt fokus på festivaler som arena for rus, kan virke mot sin hensikt. Man får fort inn elementer som skader festivalen. Narkotikabeslagene var minimale i fjor. Publikum var på Hove 2008 for å høre på musikk og være sammen med venner, ikke for å ruse seg. Vi er veldig klare for en verdidebatt rundt disse tingene og oppfordrer Gundersen til å ta kontakt dersom han har innspill på hvordan vi kan gjøre Hove til en enda hyggeligere og tryggere festival i 2009, sier han.

Reagerer på satansymbolikk
Ove Gundersen skriver også i sitt brev at han reagerer på visse Hove-artister som lefler med satansymbolikk.

- Jeg synes også det er betenkelig med de gruppene og artistene som spiller på satanfokusering, med effekter på scenen og lignende. Det at de profilerer seg mot ungdom med slike negative krefter er jeg skeptisk til, utdyper han til Side2.

Gaute Drevdal hevder på sin side at Hovefestivalen ønsker bedre dialog mellom det han kaller «kristenfolket og festivalfolket».

- Vi er opptatt av å skape en festival som alle i lokalmiljøet og regionen kan være stolte av og føle eierskap til. Vi samarbeider for eksempel mer enn gjerne med kristne ungdomsorganisasjoner vil oppfordre både Gundersen og resten av KrF i Arendal til å være med og bidra som frivillige på årets festival, avslutter Drevdal.

Kommentarer til denne saken