(SIDE2): Festivalen har ingen penger eller midler igjen, skriver Agderposten.

Møtte i retten
Dermed klarte ikke Norges yngste og største festival å redde stumpene.

Festivalsjef Toffen Gunnufsen møtte selv i retten og godtok konkursbegjæringen. Det var Skatt Sør som begjærte konkursen. Festivalen skylder tilsammen 4,3 millioner kroner til skatteetaten.

De siste ukene har det vært jobbet for en løsning med flere kreditorer. Blant de som ikke ville godta å få mindre penger utbetalt enn de hadde krav på, var Quartfestivalen.

Fortsatt håp
Hove-ledelsen sier til Side2 at de fremdeles håper på at det kan bli festival.

- Dette er helt forferdelig, sier Morten Sandberg om tirsdagens konkurs til Side2.

- Selv om det ser mørkt ut nå så har vi fortsatt et håp om at britiske Festival Republic kan være interessert i å investere de pengene vi trenger, sier han.

Den internasjonalt tunge arrangøren har vært i samtaler med festivalen den siste tiden og Sandberg tror ikke at de vil forandre syn på festivalen på tross av konkursen.

- Nå er ballen i hendene på engelskmennene kan du si, og jeg tror ikke de har forandret bilde av festivalen nå. Jeg tror de kan være en spennende og profesjonell samarbeidspartner for oss, mener Sandberg.

Rolig foreløpig
Også en av de største bookingbyråene, Atomic Agency, som booker artister til Hovefestivalen tar konkursen med knusende ro.

- Dette er trist, men jeg er optimistisk. Jeg har tro på at et så bra produkt som dette ikke vil dø med det første. Derfor tar jeg det hele med stor ro foreløpig, sier bookingansvarlig Peer Osmundsvaag til Side2. Han har håp om at det engelske selskapet vil redde Hovefestivalen, også han.

Allerede nå er det solgt bra med billetter til det som skulle vært neste års.

- Billettpengene er låst hos Billettservice, så dette gjøres det ikke noe med foreløpig, sier Sandberg.

LES MER:Quart kan senke Hove

Slettet gjelden
Arendal kommune bestemte seg for to måneder siden å slette en gjeld på fire millioner kroner til festivalen. Det hjalp imidlertid ikke Gunnufsen og co når den ene investoren etter den andre trakk seg ut av festivalen.

Ifølge Fædrelandsvennen tok det kun 15 minutter før konkursen var et faktum i retten etter at Gunnufsen tilkjennega at festivalen ikke hadde nok penger til å betale Skatt Sørs krav.

Kriserammet
Det er ikke lenger siden 8. desember at Hovefestivalen ba sitt publikum ta konkursbegjæringen helt med ro.

- Når Skatt Sør har begjært Hovefestivalen konkurs, betyr det bare at de vil ha pengene sine. Det får de. Pengene til kreditorene blir utbetalt innen fristen, som er 15. desember, het det da på festivalens egen nettside.

Lille julaften het det noe annet.

Ifølge Sandberg spilte finanskrisen godt inn på forhandlingene med Festival Republic.

Jobbet med storinvestor
Festivalens ledelse har før nå villet si hvilken storinvestor de har forsøkt å få på plass den siste tiden. Men media på Sørlandet har skrevet at det heteste tipset har vært den britiske arrangøren Festival Republic og det kjente promotornavnet Melvin Benn.

Festival Republic eies av det enda større Live Nation som har direkteavtaler med stjerner som U2, Madonna og The Rolling Stones. Festival Republic har hatt ansvaret for den kjente Reading-festivalen i Storbritannia.

LES MER FRA ÅRETS HOVE:

Så var Hove over

- Drakk 70.000 liter øl

Nei, bildet er ikke fra i fjor

Journalist ga dop til Hove-artist

Skandale-Pete avlyser

Finvær og trøkk på Hove

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!