Gå til sidens hovedinnhold

Høydepunkter i Roma

Sjarmen med Roma er at hele byen er som et enormt 3000 år gammelt museum. I hver eneste bydel finner du oldtidsmonumenter, kunstskatter og tidløs arkitektur.

1. Vatikanet

Denne bitte lille bystaten har paven, verdens største museum og kirke, og det mest fantastiske kunstverk som noen gang er lagd – Michelangelos takmalerier i Det sixtinske kapell.

2. Pantheon

Dette arkitektoniske mesterverket er det mest komplett bevarte av alle antikke templer og har en enorm kuppel med åpning mot himmelen.

3. Forum Romanum

Det en gang så travle senteret for antikkens politikk, justis og handel er nå preget av en stemningsfull tomhet, forsterket av grandiose buer, enslige søyler og løse steinblokker.

4. Galleria Borghese

Dette utrolig vakre forlystelsespalasset var visjonen til en styrtrik nytelsessyk pavenevø som fylte det med greskromerske renessanse- og barokkverker av de største mestrene.

5. Colosseum og Forum Romanum

Romerriket stod for mange imponerende monumenter, blant annet det spektakulære amfiteateret.

6. Musei Capitolini

Ved det antikke Romas religiøse senter finner du noen av verdens største kunstverker, fra greske skulpturer fra det 4. århundre f.Kr. til Caravaggios revolusjonerende – og til og med skandaløse – malerier.

7. Museo Nazionale Romano

Disse samlingene er fordelt på to steder og inneholder noen av verdens fineste kunst fra antikken, blant annet klassiske skulpturer og imponerende mosaikk.

8. Santa Maria del Popolo

Denne kriken er bygd over keisergraver og byr på en av Romas beste utstillinger av kunst fra renessansen og barokken, blant annet mesterverker av Pinturicchio, Rafael, Caravaggio og Bernini.

9. San Clemente

Med sine mystiske ganger og legender gir denne fascinerende kirken førstehåndsopplevelser av de kulturelle lagene Roma består av. Går du ned 18 meter under jorden, tar du samtidig en tur 2000 år tilbake i tid.

10. Ostia Antica

De bemerkelsesverdige ruinene etter oldtidens hovedhavn strekker seg over flere kvadratkilometer og byr på mange overraskelser og et sterkt innblikk i Romerrikets dagligliv.

(Kilde: Gyldendals reiseguider)

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken