Gå til sidens hovedinnhold

Høystemt supergruppe

Plateaktuelle My Midnight Creeps er rusa på «Histamin», men enda høyere på seg selv.

(SIDE2): Mandag slipper bandet med medlemmer fra blant andre Madrugada, Ricochets og Euroboys sin andre plate, «Histamin».

Utløsning

Tittelen refererer til et stoff i blodet som bokstavelig talt framelskes under orgasme. Det kan i tillegg visstnok gjøre de utroligste ting med kroppen alt etter som man får for mye eller for lite av det. My Midnight Creeps får det av å være seg selv nok og innrømmer glatt at egoet er ganske så enormt.

- Jeg bryr meg ikke om andre, egentlig¿ Jeg er veldig selvopptatt og synes i grunnen folk burde slutte å tenke på andre, sier gitarist Alex Kloster-Nilsen til Side2.

- Ja, for det er viktig å foredle seg selv, skyter vokalist/gitarist/frontfigur Robert Burås inn.

Høy produksjon

My Midnight Creeps er en direkte konsekvens av Madrugada-skiva «The Grit» fra 2002. Den ble spilt inn i Berlin og representerte en hardere og mer rocka utgave av bandet enn «The Nightly Disease» fra året før.

Det nye lydbildet traff midt i hjerterota til gitarist Robert Burås som fikk vann på låtskrivermølla og tryllet fram den ene låten etter den andre. Tre år senere dukket Burås opp med sjelsfrendegitarist Kloster-Jensen fra The Ricochets ved sin side i tillegg til størrelser som Behzad Farazollahi, Dag Stiberg, Anders Møller og Raymond Jensen.

- Jeg skriver låter hele tiden og da er det bra å ha flere band å få dem ut i, forteller Burås.

Drivkrefter

Den selvtitulerte debutplata gjorde straks My Midnight Creeps til publikums- og anmelderfavoritter i 2005. De tungt, depressive gitarveggene var smått uimotståelige og bandet ble levnet et selvstendig liv utenfor moderskipene Madrugada og The Ricochets.

- Og nå er det BARE My Midnight Creeps som gjelder, presiserer Burås og Kloster-Jensen, nærmest i kor.

Selvsentreringen har sin misjon. Den gjør at man er fokusert.

- Det er viktig å være på hugget hele tida. Det er det som er drivkrafta, sier Burås.

Målet er å gi ut ei skive i året. Derfor er My Midnight Creeps allerede i gang med planene til neste album. Låtene skal skrives på den forestående turneen. Men på mandag er det «Histamin» som gjelder.

Bryr seg ikke

Forhåndsomtalen har vært overveldende. Singelen «Don’t let ’em bring you down» fikk en sekser i VG, og by:Larm-responsen skapte grobunn for et voksent forventningspress.

- Forventninger? Nei, man må være litt forsiktig med slikt, sier Frode Burås.

- Jeg håper bare mandagen fører til tirsdagen, legger Alex Kloster-Jensen tørt til.

- Hva med anmeldelsene da?

- Det er jo alltid artig å høre hva folk synes. Men man skal ikke bry seg noe om det.

Les også: Død og ødeleggelse i ny video

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford