Det er liten tvil om at HTC er en av de mobilprodusentene som har medvinn i vanskelige tider, og under årets store mobilbegivenhet World Mobile Congress har selskapet lansert tre nye lekkerbiskner: To Windows Mobile-telefoner, og en splitter ny telefon basert på Googles Android-system.

Android fra HTC
Den mest interessante for mange er kanskje Android-telefonen HTC Magic, som er en Super-3G-telefon med en touchskjerm på 3,2 tommer med en oppløsning på 320 x 480 punkter.

Spesifikasjonsmessig ville telefonen neppe fått mange til å løfte på øyenbrynene hvis det hadde vært en Windows Mobile-telefon, der den har det meste av det du kan forvente deg av en moderne profftelefon. Det betyr GPS, quad-band GSM, Super-3G, trådløst nettverk, Bluetooth 2.0 og en microSD-kortleser for minne.

Mesteparten av magien i telefonen ligger i programvaren, og HTC trekker først og fremst frem den sømløse integreringen opp mot Googles tjenester når de omtaler denne telefonen. Her snakker vi om ting som direkte opplasting av video til YouTube, StreetView og avanserte søkemuligheter.

Oppdaterte kjnte telefoner
De to andre nyhetene er Touch Pro 2 og Tocuh Diamond 2. I likhet med de første to telefonene er disse relativt identiske rent funksjonsmessig, med den forskjellen at Diamond er en relativt liten telefon uten tastatur, mens Pro har et stort utskyvbart QWERTY-tastatur.

Nyhetene er ikke så alt for store foreløpig. Telefonene er langt på vei lagt opp for bruk sammen med Windows Mobile 6.5, men vil i første omgang bare komme med versjon 6.1. Det som derimot er veldig tydelig er at skjermen har blitt betydelig større. Pro 2 er nå utstyrt med en skjerm på 3,6 tommer med en oppløsing på 800 x 480 – noe som er det samme som Touch HD kan skryte av.

Vil være konferansetelefon
Ellers prøver HTC å skryte veldig av at telefonen nå nærmest er en bærbar konferansetelefon, der du enkelt skal kunne snakke med mange samtidig – og ikke minst at den har fått kraftig forbedret integrert mikrofon og høyttaler slik at flere kan være med i samtalen i samme rom.

Eller som HTC selv liker å si det: «Suksess med buisness avhenger av mennesklig interaksjon. Du kan ofte få mer gjort ved en rask samtale eller et møte, enn du kan få gjort med en rekke e-post. Så hvorfor ser alle forretningstelefoner ut til å glemme hvor viktig det er med samtaler?»

Det de i praksis har gjort er å samordne at du kan samle all interaksjonen din med enkeltpersoner i én oversikt. Om du har sendt meldinger, e-post eller ringt har ikke noe å si. Du får en egen logg over alle personene på telefonen din.

Bedre zoom
Som bruker vil kanskje den største nyheten likevel være at telefonen har fått en eget zoomfelt på siden av skjermen slik at du mye enklere enn tidligere kan zoome inn og ut på ha du nå enn driver med. En slags erstatning for å ikke ha multitocuh-muligheten til iPhone.

Touch Diamond 2 kan langt på vei skryte av de samme funksjonene som Pro 2, med den forskjellen at telefonen bare har en skjerm på 3,2 tommer. Oppløsningen er likevel den samme med 800 x 480 punkter, og også denne har fått det spesielle zoomfeltet på siden.

Diamond 2 er naturligvis en god del mindre enn Pro 2, men har faktisk fått et bedre kamera. Pro2 har et kamera på 3,2 megapiksler, mens Diamond 2 har fått et kamera på 5 megapiksler.

Alle telefonene skal komme i løpet av andre kvartal – men både Diamond 2 og Pro 2 vil nok først virkelig skinne når Windows Mobile 6.5 dukker opp over sommeren.