(SIDE2): Vinterkulden og tørt inneklima gjør sitt for å gjøre huden både grå og livløs. Mange opplever også å få tørrere hud i vinterhalvåret, og alt dette setter sitt preg på ansiktet.

- De fleste norske jenter ser fem år eldre ut om vinteren. Men så bedrer huden seg igjen når det blir varmere i været, sier Linda Johansen til Side2.

Den helsebevisste blondinen har de siste årene skapt et navn for seg selv innen skjønnhetsindustrien. Hun driver blant annet hudpleieslangen Beauty Lounge i Oslo, og nylig startet hun sin egen online skjønnhets-kanal.

- Gi huden olje
- Fuktigheten i huden fordamper raskere om vinteren, og blir derfor tørrere. Da hjelper det ikke å dusje huden i vann. I vinterhalvåret er det viktig å bruke produkter med litt olje i, for dette fordamper ikke på samme måte, og vil samtidig hjelpe til med å holde huden gjennomfuktet , tipser hun.

Men 42-åringen er ikke bare opptatt av hva som smøres utenpå huden. Hun mener at det vi putter i oss er minst like viktig for hudens tilstand, noe Johansen sørger for å understreke ekstra godt.

- For å unngå å få tørr hud er det også ekstremt viktig å få i seg Omega-3 og andre essensielle oljer. Personlig så dobler jeg Omega 3-inntaket på vinteren, og putter i meg slike oljer til jeg blir kvalm, sier Johansen.

Blant oljene hun anbefaler å smøre på huden nevnes både mandelolje, nattlysolje og roseolje. Disse oljene kan gjerne blandes med din natt- eller dagkrem, slik at huden holdes godt gjennomfuktet.

- Hvor ofte man påfører olje i ansiktet kommer an på hvor tørr huden er. Er huden i utgangspunktet veldig tørr, bør oljer påføres både på kvelden og morgenen.

Og sier igjen:

- Men Omega-3 oljene du spiser er uansett de viktigste!

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Ulike behov
Når det kommer til det daglige hudpleieregimet, mener Johansen at dette må endres i vinterhalvåret.

- Det er viktig å forstå at huden har helt forskjellige behov på sommeren og vinteren. De hudpleieproduktene man bruker om sommeren, kan man like gjerne sette i kjøleskapet om vinteren, for da har huden helt andre behov. Her i Norge nytter det ikke å ha et par spesielle hudpleieprodukter som man bruker året rundt, i alle fall om man er over tretti, påstår hun.

Man bør både påføre mer og flere produkter i den kalde årstiden.

- Vinterhalvåret er den tiden man bør være raus med ansiktsmasker og fuktighetsbehandlinger. Men det nytter ikke å ta èn behandling og tenke at nå har man sikret seg gjennom vinteren. Man må daglig tilføre huden det den trenger, slik at den kan stå imot miljøpåvirkningene. Man bør også investere i en god fuktighetsmaske, og påføre denne en gang i uken, tipser hun.

- Uren hud blir verre
Foruten tørr hud er tørre lepper, sprengte blodkar, forverring av eksem og uren hud noen andre typiske plager som forverres i takt med synkende temperaturer.

- Uren hud kan også bli verre på vinteren, fordi huden prøver å kompensere for den tapte oljen ved å produsere mer av den. Døde hudceller gjør også at huden ser enda mer grå og gusten ut, så det er viktig å eksfoliere ofte, avslutter hun.