Gå til sidens hovedinnhold

Ny hud med lysbehandling

Etter en rask behandling i lunsjen gleder Side2s journalist seg over ny, glødende hud.

(SIDE2): De færreste av oss er velsignet med helt perfekt hud. Om det ikke er rynker eller aknearr sliter vi kanskje med pigmentflekker, leverflekker eller rett og slett ujevn hudtone.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Se video av behandlingen lenger ned!

IPL-lysbehandling, som mange feilaktig refererer til som laserbehandling, forbedrer huden dramatisk. Det er et intensivt pulserende lys, og var opprinnelig brukt til hårfjerning. Dette er fortsatt den vanligste IPL-behandlingen som utføres, men stadig flere oppdager hvilke muligheter IPL gir skadet og aldrende hud.

Også menn
Særlig menn har benyttet seg av IPL som hårfjerningmetode for sjenerende kroppshår, og i den senere tid mot aknearr som de har gått med fra puberteten.

- Lyset behandler også aktiv akne. Det dreper alle bakterier, og hjelper huden å repareres raskere, forklarer Andrew Hansford.

Andrew er en engelsk hudlege, og var den første som innførte IPL-behandling i Storbritannia. Han ble kontaktet da Cosmo Beauty Concept Clinic i Akersgaten i Oslo ønsket IPL-maskin og opplæring.

- En behandling koster mellom 900 og 3.000 kr., det kommer an på hvor stort område som skal behandles, sier hudterapaut Therese Søvik.

Ikke vondt
IPL er en ikke-kirurgisk behandling som utføres raskt og enkelt. Det beste er at du etter behandlingen kan ta på makeup og gå ut uten å være rød eller sår i ansiktet. Det føles litt solbrent og oppsvulmet, men dette går over i løpet av dagen, og man ser ingen rødhet.

- Lyset ignorerer de øverste hudlagene, og går ned i den dypere delen av huden, så resultatene ser du først etter et par dager, og best etter en måneds tid, når de øvre hudlagene er borte, forklarer Andrew.

Gir huden et sjokk
Lyset går rett og slett ned og gir kollagencellene et lite sjokk, så de blir stimulert og fyller seg ut. En ung hud har runde kollagenceller, men etterhvert som vi eldes blir cellene flate og avlange, og huden blir løsere. Etter en IPL-behandling blir cellene runde og fine igjen, og huden fylles ut og jevnes.

- Huden trenger stimulans. Hvis du går rundt og klyper og klasker deg selv i ansiktet hele tiden vil du ha en helt fantastisk ung, jevn hud som gløder. Dersom du er i slutten av 20-åra og tar en behandling et par ganger i året, kan du forebygge rynker, sier Andrew mens han fjerner sminken min og klargjør huden for sjokkbehandling.

HTML EMBED
video_embed(11947,1);

Ikke hva det en gang var
Andrew Hansford er engelsk hudlege, og har holdt på med laser- og lysbehandling siden det først kom på markedet. Han sier at lys-/ og laserbehandling ikke er hva det en gang var.

- På 80-tallet var det noe helt annet. Maskinene var enorme og fylte store rom. Man brant rett og slett bort huden og fikk skorper og brannskader. Nå er det absolutt smertefritt. Det har også blitt ufarlliggjort og mer allemannseid ved at man tok det ut av det medisinske miljøet og inn i sjangeren skjønnhetsbehandling.

Røde lysglimt
Jeg får bomullspads og beskyttende briller over øynene, og selve behandlingen begynner. Styrken på lyset kan varieres ettersom hva man skal behandle. Den jeg får kalles «photo rejuvenation», som er en slags altomfattende fornying av huden.

Jeg ser røde lysglimt, men merker ingenting på huden under behandlingen. Men en venninne som har fått IPL-behandling mot pigmentflekker forteller at da er lyset sterkere, og kjennes litt ubehagelig på huden. Men fortsatt helt overkommelig og ikke vondt.

- For aknearr er kombinasjonen av IPL-behandling og green peel den optimale løsningen, sier Andrew. Cosmo Beauty Concept Clinic tilbyr begge behandlingene.

Side2 har også testet green peel

Resultatet
Det har nå gått et par uker, og huden min ståler som aldri før. Faktisk var det så mye glød at jeg fant det nødvendig å ta en graviditetstest. Det var ingen barn på vei, derimot var det de sjokkerte kollagencellene som hadde est opp og kommet seg frem etter hvert som de øvre hudlagene forsvant.

Jeg fyller 30 år i april, og føler ikke at alderstegnene tynger ansiktet mitt ennå. Likevel kommer jeg til å spandere på meg en IPL-behandling to ganger i året fremover.

Det skader jo ikke å forebygge.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken