(SIDE2): Det fins et hav av ansiktsmasker der ute. Og alle hudpleiere har ulik mening om hva som er bra for akkurat din hud. Vi har testet en rekke ansiktsmasker som skal hjelpe for tørr vinterhud og passe for alle hudtyper. Testen er derfor gjort av ulike personer med forskjellig hudtyper. Dette er våre meninger etter at vi testet maskene slik det var anbefalt av produsentene.

HVA:MASQUE ESSENTIEL NUTRITION COMFORT fra Guinot

En hurtigvirkende nærende maske med essensielle oljer. Den lover å øyeblikkelig fjerne spor av tretthet og gi huden ny glans.


PRIS:

331 kroner


VÅR DOM:

Denne masken er fantastisk dersom du vil stramme opp huden. Den gir en umiddelbar effekt og er perfekt før du skal i selskap. Husk at dette er en leiremaske og den kan være litt vrien å få av. Du får den best av med et håndkle og litt varmt vann. Ikke ha den på altfor lenge dersom du skal noe samme kvelden. Den er også fin å kombinere med en annen fuktighetsmaske. Masken ga fantastisk stram hud og et våkent preg på en gang. Dette er partymaske nummer en. Super også hvis du føler deg litt dratt og sliten.

HVA: HYDRA FLORAL fra Decleor

Nærer huden øyeblikkelig. Inneholder essensielle oljer og beskytter mot forurensing.


PRIS:

335 kroner


VÅR DOM

: Denne fuktighetsmasken har en nydelig lukt og konsistens. Den lukter essensielle oljer som den også er proppfull av. Etter bruk føler jeg at huden er silkemyk. Den propper huden full av fuktighet og trekker meget godt inn i huden, superraskt. Den virker ikke spesielt oppstrammende, men er perfekt å bruke som en nattmaske fordi den trekker så godt inn og smører seg derfor ikke utover puten. En deilig og myk fuktighetsmaske.

HVA:Lagoon Bath fra Carita

En fuktighetsgivende og aldringsforebyggende ansiktsmaske. Kremen er tilsatt et avansert «mikro-patch» system som slipper ut litt og litt fuktighet i huden og dermed forhindrer og forebygger fuktighetstap. Avanserte planteteknologiske ingredienser styrker hudbarrieren og motvirker fuktighetstap og sensibilitet, og forebygger hudaldring.


PRIS:

365 kroner


VÅR DOM:

Denne er helt nydelig. Deilig konsistens, lukt og man føler virkelig at den trekker inn i huden og gir huden skinn og pleie i mange dager etterpå. Den er mild og beroligende og den føles avkjølende på huden. Dette er den masken jeg har prøvd som føles mest behagelig og som virkelig gjorde huden merkbart mye penere. Jeg brukte den ganske ofte og huden føltes myk og deilig hver gang etterpå og også i dagevis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVA:Glyco Peeling 10%, Exfoliating treatment og Seakelp Bioferment, healing & balancing masque fra Linda Johansen.

Denne masken må kombineres med en peeling for å få best resultat. Peelingen fjerner døde hudceller, masken skal virke foryngende, gjenoppliver og mykner huden, samtidig som den bevarer hudens naturlige fuktighet. Ansiktsmasken som påføres etterpå skal helbrede og balansere huden igjen.


PRIS:

790 kroner for masken


VÅR DOM:

Denne er fantastisk! Det svir veldig det første minuttet masken smøres på – men ikke gi opp, den noe ubehagelige følelsen går raskt over. Resultatet synes med en gang du har hatt denne masken på i 20 minutter, huden blir myk, fuktig og tydelig strammere. Det positive er at huden holder seg fuktig og «yngre» over lengre tid.

HVA:Light Gold Mask fra PETALIdiLUCE

Petali di Luce er en anti-ageing ansiktsserie. Gold mask er en av behandlingene i denne serien. den inneholder: Aminosyrer, peptider, rødkløver og proteiner.


PRIS:

460 kroner


VÅR DOM:

Utrolig kult at denne skinner som gull. Konsistensen er som yoghurt og den føles behagelig og myk på huden. Enkel å ta på og av. Huden får et fint skimmer og ung glød. Det som drar denne masken ned er at den ikke har så langvarig effekt, mener vi. Derfor er vår dom at dette er den perfekte partymaske - bruk den før du skal på fest eller på byen. Da får du en fin glød under sminken. Et stort pluss igjen er at masken ikke er så dyr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVA: FACEMASK by H&M:

Essential oils, aromatherapy mask. den skal rense og fornye sliten hud og inneholder: Sjasmin, lavendel, kanel, kamille, pelargonia.


PRIS:

14,50 kroner


VÅR DOM

: Dette er en engangsmaske som er pakket i en pose, og gjør at det blir mye søl og kliss når den skal brukes. Den lukter ikke spesielt godt, stivner ubehagelig på huden og klør. Konsistensen blir svært tynn når den skal skylles av med vann - noe som fører til enda mer søl, både i håret og på badet. Det føles ikke som den gir huden så mye fuktighet eller næring, så hva er egentlig vitsen?

HVA:Hydrating Kiwi Mask fra Darphin

Produktet lover: Denne herlige oppfriskende masken med Shea Butter, vitamin E og ekstrakter fra granateple, kiwi & mango hjelper umiddelbart tørr og tørst hud. Masken fukter, mykgjør og fornyer huden. Huden etterlates oppfrisket, fuktet og med en ungdommelig glød.


PRIS:

357 kroner


VÅR DOM:

Masken har en frisk og god lukt, og gir en umiddelbar følelse av mykhet på huden. Den gir imidlertid en prikkende og noe brennende følelse under virketiden, noe som vekker en viss skepsis. Masken er ment for alle hudtyper, men har man svært sensitiv hud kan det kjennes ut som om masken gir et tilløp til allergiske reaksjoner. Huden føles imidlertid myk og fuktet, selv om følelsen ikke varer så mye lengre enn til man vasker ansiktet. Huden har også fått en fin glød. Helhetsinntrykket er litt midt på treet. Om du trenger umiddelbar fuktighet til ansiktet uten nevneverdige langtidsvirkninger anbefales denne masken. Den er nok også fordelaktig å bruke før man har på sminke ettersom den gir et fuktet grunnlag å jobbe med. Pluss for kort virketid.

HVA: Glow peel-Off mask fra Garnier

Engangsmaske som lover fuktighet og ny glød.


PRIS:

19,50 kroner


VÅR DOM:

Lukten er litt intens i begynnelsen, men når masken er påført venner du deg til det. Masken stivner fort, og det er en stor fordel at den kan fjernes allerede etter 15 minutter. Det er overraskende enkelt å fjerne hele masken på en gang, og eventuelle rester er enkle å fjerne med vann. Huden blir myk og smidig etter at masken er fjernet, men undertegnede verken så eller kjente noen ny glød etter en gangs bruk. Masken er enkel å bruke og ansiktet føles behagelig etterpå.

HVA:C-Brighten fra SKINVITALS

Engangsmaske som er som en fuktig tøymaske med vitaminer og ingefær


PRIS:

29,50 kroner


VÅR DOM:

Heldekkende maske som skal legges over ansiktet i fem minutter. Kan det være noe da? Masken lover å rette opp alderstegn og gi huden fuktighet. Den føles god å ha på, men du bør helst holde deg liggende for at den skal få full nytte. Og det kan jo være avslappende nok. Først og fremst virket masken beroligende og avstressende. Huden ble deilig og myk, men jeg er litt usikker på hvor mye fuktighet den egentlig tilførte. Uansett er dette et godt alternativ om du føler seg litt trøtt og dratt. Absolutt en oppkvikker, som gjerne anbefales før en tur ut.

HVA:Energizing Vitamin Mask fra NIVEA VISAGE

Engangsmaske med Vitamin C og fruktekstrakter som skal gi huden en ekstra fuktporsjon og ny energi.


PRIS:

16,50 kroner


VÅR DOM:

Det beste med disse maskene er at du får to for prisen av en. Og de er veldig billige. Masken føltes veldig god på ansiktet og virket svalende med en gang med en deilig duft av honning og sitron. Jeg har kombinasjonshud (fet og tørr hud), og masken tilførte god fuktighet til huden som varte hele kvelden og til dagen etterpå. Huden føltes ren, myk, men om den fikk energi er jeg litt usikker på. Minus med masken var at den begynte å prikke etter hvert. Hvis du har sensitiv hud så spørs det om denne masken kan være for kraftig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVA:Active Hydrating Mask fra Matis
PRIS

: 390 kroner


VÅR DOM:

Dame 54 år med tørr hud. Jeg har ikke hatt rutine på jevnlig stell av huden, men tatt «skippertak». Om høsten og vinteren oppleves huden min mer tørr enn ellers, særlig etter dusj. Ansiktet må på en måte strekkes tilbake. Fremgangsmåten er greit beskrevet, men savner forslag til frekvens av bruken i forhold til hudtype på pakken.

Huden ble myk og god etterpå og følelsen var der i flere dager. Det har resultert i at jeg nå tar masken en gang per uke

HVA:Masque d'Hydratation Intense fra Mary Cohr

Skal fjerne tretthetstegn og fylle opp fine linjer som har blitt dannet på grunn av fuktighetsmangel.


PRIS:

223 kroner


VÅR DOM:

Masken er nydelig i konsistensen og føles deilig på huden. Men det føles som den legger seg utenpå huden og at den ikke trekker skikkelig inn. Etter at man renser av masken er huden blank og fin, men jeg syns ikke det varte så lenge. En fin maske om du trenger instant fuktighet til huden, men som pleiende maske ville jeg kanskje valgt en annen.

KONKLUSJON: Det gjelder å finne sin egen favoritt. Maskene gjør forskjellig ting for huden din. Vil du stramme opp er «Masque Essentiel» fra Guinot et godt kjøp. Vil du ha maks fuktighet bør du prøve Niveas engangsmaske eller Caritas «Lagoon Bath». For maksimal pleie og et fremtidig godt resultat er Linda Johansens «Seakelp Bioferment, healing & balancing masque» en investering i huden. Den er dyr, men testpersonen følte virkelig at huden så bedre ut i lang tid.

En ansiktsmaske kan du gjerne bruke en til to ganger i uken vinterstid for å gi huden din ekstra fuktighet og næring om du føler at du trenger det. Om sommeren bør du velge både en lettere ansiktskrem og maske.

Maskene får du kjøpt enten i butikk eller hos hudpleier.

Prisen er som du ser noe varierende, men også Niveas billigmaske fikk høy score i testen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!