Colosseum Kino, OSLO (SIDE2): Tirsdag kveld er det premiere på filmen «Eddie the Eagle» på Colosseum kino i Oslo.

To av de største stjernene i filmen, Hugh Jackman og Taron Egerton, hadde tatt turen til Norge for å være med på filmpremieren og de to skuespillerne tok seg god tid til å hilse på fansen på den røde løperen.

Flere av de skuelystne fikk både selfies og autografer fra filmstjernene.

- Det er bedre å være populær enn ikke, spøkte de to skuespillerne om oppmerksomheten.

- Vi har trent i fem år for disse rollene

Taron Egerton spiller hovedrollen som hopperen Michael Edwards, best kjent som «Eddie the Eagle». Hans trener, Bronson Peary, blir spilt av Hugh Jackman.

Eddie the Eagle var den første britiske hopperen som kvalifiserte seg til OL. Det skjedde i 1988, og etter dette ble han en sensasjon - selv om han kom på sisteplass i både stor og normal bakke.

Hugh Jackman er nok mest kjent for sin rolle som «Wolverine» i actionfilmene «X-men», en filmrolle der han fikk mye oppmerksomhet på grunn av sin muskuløse superhelt-kropp.

LES MER: - 70 prosent er kosthold, 30 prosent er trening

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=qQ5yfKzMnJYd4TSiOxzdtYNAUeBob6WWu0ARzFLo5-gX7ZE2UgQCozzqgSiqVyjWsjhY2d9fVMBfPVYiJ02oNj9AIlxuhqgJ&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Taron Egerton er kjent fra filmer som «Legend» og «Kingsman: The secret service».

- Vi trente i fem år for å passe inn i disse rollene, spøker de to skuespillerne da Side2 spør om hvordan de forberedte seg til rollene.

- Det er én skibakke i hele Australia, så jeg har ikke vært så mye i fjellet, ler Hugh Jackman.

- Jeg har ikke noe forhold til vintersport i det hele tatt. Men vi har jo forberedt oss til disse rollene, rent akademisk, forklarer Taron Egerton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil tilbake til Norge

Men til tross for at de har liten erfaring med vintersport og fjellturer, så er de begge likevel overbevist om at de skal tilbake til vinterlandet Norge.

- Jeg vil definitivt komme tilbake hit! Dessverre er vi her bare noen få timer, kun én dag, men jeg har faktisk tatt meg en sykkeltur og det er så vakkert her! sier Hugh Jackman til Side2.

- Jeg skal helt klart komme tilbake hit på ferie! sier skuespillerkollega Taron Egerton.

- Ydmyk

På rollelisten til «Eddie the Eagle» er det også to norske skuespillernavn. Rune Temte har rollen som den norske hopptreneren Bjørn. Temte er kjent fra blant annet «Elsk meg i morgen» og «Hotel Cæsar». Han har også spilt i den britiske TV-serien «The Last Kingdom».

Mats Sjøgård Pettersen spiller den norske hopperen Erik Moberg. Pettersen har spilt i en rekke norske filmer og TV-serier de siste årene, blant annet «Nord», «Upperdog», «Dag», «Kampen om tungtvannet» og «Villmark 2». Senere i år er han aktuell i NRK-serien «Nobel».

De to var selvfølgelig også til stede på tirsdagens filmpremiere.

- Det er jo stas og det er en stor film, sier Rune Temte til Side2.

- Man blir jo ydmyk av å få lov til å spille i samme film som de gutta her, men de øyeblikkene foran kamera der man spiller mot en person er det samme enten om det er en norsk eller utenlandsk skuespiller, sier skuespilleren om hvordan det var å jobbe med Hugh Jackman og Taron Egerton.