Gå til sidens hovedinnhold

- Får Oscar hver dag

- Jeg har en sønn som heter Oscar, så jeg har Oscar hver dag, sier Hugh Jackman.

BERLIN (SIDE2:) Hugh Jackman, Anne Hathaway, Eddie Redmayne og regissør Tom Hooper hadde tatt turen til Berlin for en spesiell gallapremiere av «Les Misérables». Filmen har ennå ikke hatt premiere i Tyskland, men mange andre steder, inkludert Norge, og det ble selvfølgelig mye snakk om den kommende Oscar-utdelingen. Både Jackman og Hathaway er nominert i skuespillerkategorien.

Hathaway nærmest for sin versjon av sangen «I Dreamed A Dream» alene.

- Barnebarn og ekteskap
- Hva min drøm er? Jeg vil gjerne leve og jobbe som skuespiller til langt opp i 80-årene, ha en armé av barnebarn og fremdeles være lykkelig gift, sa Hathaway.

Hugh Jackman la til at han ikke hadde så mange drømmer rundt Oscar. Hans høydepunkt var da han spilte i «Oklahoma», han hadde giftet seg med kvinnen hans elsket og de hadde blitt en familie.

- Om jeg kan være tilstede i mitt eget liv hver dag, så er jeg glad, sa han.

Samtidig mente begge at å bli nominert til Oscar er svært stort.

- Oscar er noe enormt, det er en del av vår kultur og det å bli invitert er noe helt spesielt. Min far var regnskapsfører, og under Oscar-utdelingen pleide tre regnskapsførere å komme på scenen for å vise at stemmegivingen gikk rett for seg. Og vi pleide å bli helt ville, mimrer Jackman.

Sang Live
- Jeg har ikke vunnet en Oscar, så jeg vet ikke hva det betyr ennå. Det at jeg er 30 år gammel og har blitt nominert to ganger, er mer enn jeg noen gang hadde forventet, sa Hathaway.

Mye har blitt skrevet om regissør Tom Hoopers krav om at skuespillerne i filmen skulle synge live under alle opptak. Ingen fikk jukse og lipsynce.

- Lipsyncing skaper ikke emosjonell tilknytning. Og livesang gir skuespillerne anledning til å ha kontroll på sitt eget skuespill. Slik som Anne Hathaway som tar pauser i sin sag, og det gjør sangen hennes mer briljant, sa Tom Hooper.

«Les Misérables» er nominert til åtte Oscar.

Kommentarer til denne saken