(SIDE2): Skuespiller Hugh Jackman fikk påvist basalcellekarsinom, en form for hudkreft, for første gang i 2013.

LES OGSÅ: Flere får kreft av dette enn av røyk

Kreftfri for femte gang

Siden den gang har han sjekket huden sin hver tredje måned, og har vært nødt til å fjerne kreftceller fem ganger, ifølge The Guardian.

Han har flere ganger delt bilder av seg selv på sosiale medier, med oppfordring om å bruke solkrem. Det samme gjør han nå, etter den siste behandlingen.

«Dette er et eksempel på hva som skjer når man ikke bruker solkrem. Basalcellekarsinomer. Den mildeste krefttypen, men likevel alvorlig. VÆR SÅ SNILL, BRUK SOLKREM og gå jevnlig til legen,» skriver han.

- Realistisk syn på fremtiden

Første gang fortalte om kreften var i november 2013, også da med et lignende bilde på Instagram. Den gangen var det kona, Deborra-Lee Furness, som fikk ham til legen etter at hun oppdaget en liten utvekst på nesen hans.

«Deb ba meg om å gå til legen for å sjekke et merke på nesen. Og jammen hadde hun rett! Jeg hadde basalcellekarsinomer. Ikke vær like dum som meg. Gå til legen for en sjekk. Og bruk solkrem,» skrev Jackman på sin Instagram-konto i 2013.

Få måneder senere kom kreften tilbake, og Jackman fikk ny behandling.

«Jeg har et realistisk syn på fremtiden, og vet at jeg sannsynligvis må gjennom mange flere operasjoner...» skrev skuespilleren da.

LES OGSÅ: 3 tegn på at kulen i brystet er ondartet