(SIDE2:) Hugh Laurie er for tiden den største britiske stjernen på amerikansk TV. Tre år og 82 episoder av sykehusdramaet «House» er allerede i boks, og Laurie har kontrakt på enda tre år.

Tidligere har han spilt i britiske klassikere som «Blackadder», «A bit of Fry and Laurie» og «Jeeves og Wooster», og han er et ettertraktet intervjuobjekt. Selv liker han derimot ikke å gjøre intervjuer.

Testikler på skjærebrett
- Hvem liker det? Du er så sårbar, det er som å legge testiklene dine på et skjærebrett. Vel kanskje ikke et skjærebrett... Jeg blir så engstelig for ting, det er det som er problemet. Jeg tenker bestandig tilbake på hva jeg burde ha sagt eller gjort. Jeg tenker «neste gang skal jeg ikke nevne psykologen min», men så lærer jeg aldri, innrømmer Laurie i et intervju med The Times.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Laurie har tidligere vært åpne om sine depresjoner, og forteller at han går jevnlig til psykologen sin, nå som han allikevel allerede har nevnt ham.

- Jeg går en time i uka. Jeg har hatt denne jobben i USA lenge nå, og jeg hater å bruke ordet «stressende», det kan ikke sammenlignes med stresset man opplever ved å være i Bagdad, men det ble rett og slett for mye for meg. Noen ganger føler jeg det fortsatt sånn, sier han.

Valgte jobbsikkerhet
Rollen i «House» gjør at den britiske skuespilleren må bo ni måneder i året i USA, borte fra familien i England. En typisk arbeidsdag er på 15 timer, ofte seks dager i uka. Stjernen liker ikke å klage, men innrømmer at det er «et gyllent bur».

- Men hva er alternativene egentlig? Alt i livet er et kompromiss. Jeg har valgt det alle skuespillere sliter med, nemlig jobbsikkerheten, på bekostning av frihet.

I tillegg sliter han litt med å venne seg til å bo i USA.

- Jeg føler meg veldig som en utlending her. Det er som om jeg er på safari, og studerer alle de eksotiske dyrene og måten de oppfører seg på. Men USA er jo full av mennesker som ikke føler seg som amerikanere, så jeg er ikke alene.

Tjener rått
Nå vil mange kanskje også peke på Lauries sjenerøse lønnsslipp som en av godene ved «House»-jobben. Ryktene vil ha det til at han får 200.000 doller per episode.

- Det er en overdrivelse, men jeg får god betaling. Om jeg har nok penger etter jeg er ferdig med «House» til å aldri jobbe mer, kommer jo an på hvor lenge jeg lever. Blir jeg overkjørt av en buss i morgen, er svaret ja, spøker 48-åringen.

- Det ironiske er at faren min var lege, men at jeg blir betalt, ja... fem ganger mer, for å late som jeg er lege.

Fem fakta du ikke visste om Hugh Laurie

- Hans fulle navn er James Hugh Calum Laurie

- Faren hans vant gullmedalje i roing i OL i 1948

- Han gikk på den prestisjefylte privatskolen Eton i Windsor. Dette er samme skole som de engelske prinsene går på når de er unge.

- Han studerte antropologi og arkeologi på Cambridge, og strøk nesten.

- Han spiller piano på et høyt nivå

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!