Gå til sidens hovedinnhold

Giftet seg på Hulen

Helheim-gitarist Tom Korsvold valgte utradisjonelt.

(Bergensavisen:) Hundrevis av telys viser de langhårede bryllupsgjestene vei inn til hulemaleriet og vigsler Anneli Olsbø fra Human-Etisk Forbund.

- Det var en felles kjærlighet til musikken som førte Tom og Dorothea sammen, sier vigsleren. Brudeparets familie og venner får også høre Gjermund Fredheims lidenskapelige tolkning av brudgommens låt «Madr» på akustisk gitar, skriver BA.

Minutter senere runger to «ja» gjennom Hulen. Tom og Dorothea Korsvold kan kysse hverandre som rette ektefolk under grottetaket, der Toms metalband Helheim og andre kjente band som Madrugada, deLillos og Kent har spilt og festet. Brudeparet vandret ut til tonene fra det magiske «Game Of Thrones»-temaet, til jubel og applaus.

Hulen er et tidligere tilfluktsrom som i 1969 ble ombygd til klubblokale for Bergens studenter. Den er et meget kjent konsertsted i byen.

Helheim-konsert
Metalfan og sanger Dorothea møtte Tom gjennom en Helheim-konsert i Tyskland.

- Vi begynte å snakke sammen, og så var det kjemi med en gang, sier bruden smilende. Hun fulgte kjærligheten fra Tyskland til Bergen for fem år siden.

Egentlig planla paret vielse ute.

- En uke før så vi at det var meldt mørke skyer, og måtte finne en backup-plan. Vi hadde vært på bryllupsfest her i juli, og syntes det var utrolig fint, sier brudgommen.

- Rått og grovt
- En del gjester kommer fra Tyskland, og vi ville at de skulle få noe ekstra. Hulen var det rette stedet. Det er en hule, litt rått og grovt, det er litt oss, mener Tom Korsvold.

- Det var helt nydelig, synes Dorothea Korsvold, og stråler i sin 1950-tallsinspirerte brudekjole.

Utenfor Hulen ventet en Chrysler Windsor 51-modell på det nyslåtte ekteparet. Og Hulen-sjef André Borlaug Grønningen kunne puste ut.

- Det er første gang så vidt jeg vet at det er en vielse her. Vi synes det er kjempehyggelig, sier han.

LES FLERE SAKER FRA BA HER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken