Når du inviterer en TV-kokk på besøk i studio, regner du med at han vil diske opp de lekreste retter.

Det gjorde nok også en rekke lokale TV-stasjoner i den amerikanske midtvesten da de inviterte kokken Keith Guerke på luften for å vise sine kulinariske talenter.

Guerke var ute for å promotere sin kokebok «Leftovers Right - making a winner of last night's dinner», der han brukte middagsrester til å lage potetmos is, kjøttshake og andre delikate retter.

Problemet er bare at kokken Guerke ikke eksisterer og «kokkens» egentlig navn er Nick Prueher - en av grunnleggerene av humorsiden Found Footage Festival.

Til en nettsiden, The Daily Dot, forteller Prueher at han og kameraten Joe Pickett kjedet seg da de kom opp med ideen om kokken.

- Denne spøken kom ut av kjedsomhet i løpet av ferien. Vi har vært på mange morgenprogrammer for å promotere og prate om Found Footage Fest, og da er det alltid en kokk som har et innslag før oss. Vi tenkte det ville være morsomt med en kokk som fortalte folk hva de kan gjøre med middagsrestene sine etter høytiden, og jeg trakk det korteste strået om å gå på lufta.

Som youtubevideoen viser kan hverken Guerke eller Prueher lage mat, men det hindret han ikke å dukke opp på fem forskjellige TV-programmer.

Videoen har så langt blitt sett av 700.000 mennesker etter den ble lastet opp i går.

Dette er ikke første gang gutta lurer TV-stasjoner i USA og for noen år tilbake slo de til med deres venn Kenny «K-Strass» Strasser som utga seg for å være en jo-jo-profesjonell.