Nå som sommeren nærmer seg slutten er det snart klar for skolestart for mange tusen barn over hele landet. For mange barn vil første skoledag være en av de virkelig første merkedagene i livet, mens for andre vil det være en retur til noe av det verste man vet om (les: ungdomsskoleelevene).

Men det mange glemmer i den store ansamlingen av alle nykomlingene som strømmer til skolegården i august, er de mange tusen nyutdannede lærerne som får sitt første med skolevesenet og læreryrket.

Mange spørsmål kan svirre i hodet på disse unge ansatte, og kanskje spesielt spørsmålet om hvor "kompis" man skal være med elevene.

Å nekte folk å ha drikke i klasserommet i timen er nok for strengt, men det å lene seg tilbake og la Jens på 14 år få styre seksualundervisningen er kanskje for mye av det gode. Derfor har Side3 fått noen gode tips fra "over dammen" til deg som skal ut i din første lærerjobb.

For da den kjente komikeren Jack Whitehall gikk på privatskole besto dagene av polo og revejakt (ja, han er selvfølgelig britisk) En annen ting han husker godt fra studietiden, er de unge lærerne som prøvde å være kompis med elevene sine. Det var hans utgangspunkt da han lagde karakteren Mr. Alfie Wickers, "verdens verste lærer", til sin første egenproduserte humorserie, "Bad Education".

HTML EMBED

Serien har vært en stor suksess i Storbritannia og finner sted på den fiktive skolen Abbey Groove, hvor Mr. Wickers har ingen hemninger i å utnytte elevene til sitt eget beste - spesielt i sitt mål om å vinne kollega Rosie Gulliver gunst.

Opptatt av å hjelpe nye til læreryrket og gjøre første skoledag litt mindre skummel, har vi plukket ut Mr. Wickers beste råd for hvordan man som lærer vinner elevenes gunst:

1)

Vær kompis med elevene dine, er du fullesjuk en mandag vil de ha full forståelse for det.

HTML EMBED

2)

Stå opp mot rektor. Alltid. Uansett. Lag gjerne en "jeg har større baller enn deg"- diskusjon ut av det.

HTML EMBED

3)

Aldri ta nei for et nei selv når du prøver å sjekke opp kolleger. Tving gjerne litt på slutten hvis du ser det som eneste utvei.

HTML EMBED

4)

Søk støtte hos elevene dine når du har kjærlighetssorg. Å vise sårbarhet knytter bånd, og kan ende opp med at de sier ja til å rette sine egne prøver. Med andre ord - det blir mindre jobb for deg.

HTML EMBED

5)

Forsvar elevene dine i tykt og tynt. Selv når de har løyet om at foreldrene deres er døde for å få sympati fra en kvinnelig lærer.

HTML EMBED

(Kilder: Radio Times og BBC)

Bad Education har premiere i kveld på BBC Entertainment kl. 22.00.