Gå til sidens hovedinnhold

#fredag: Dette lo vi mest av denne uka

Vi trodde vi hadde sett morsomme dyr før...

(SIDE2): De fleste uker kjennes ut som en laaang reise frem mot fredag.

Det hjalp ikke akkurat at 17. mai havnet på en søndag i år...

Uken kunne derfor ha føltes ekstra lang, om ikke Macaca nigra hadde kommet oss til unnsetning. Denne makakearten fra Sulawesi i Sørøst-Asia er nemlig dyreverdenens selfiekonge, og mer fotogen enn kattunger og labradorhvalper med triste øyne. Macaca nigra EIER kameraet, og burde fått det latinske navnet Macacardashian. Den går i det minste under det passende glamorøse navnet Celebesmakak.

Her er noen eksempler, og vi begynner med den seriøse posituren; «Artsy Insta/Glossy Fashion»


Nailed it:

Vårt nye favorittdyr er imidlertid ikke fremmed for litt tøys og fjas: Her i posituren «Ta bilde av meg nå da, kompis!»

Men, det som er det største beviset på at dette er selve selfie-apen (nei, ikke appen) er det neste bildet, og ikke minst historien som følger under bildet:

I 2011 reiste naturfotografen David Slater til Sulawesi for å fotografere makakene. De nysgjerrige krabatene var imidlertid mer interessert i å knipse bildene selv - makaken på bildet fikk tak i kameraet, og tok den fantastiske selfien ovenfor.

Da bildet havnet på Wikipedia uten Slaters tillatelse truet han med søksmål, men i fjor avgjorde United States Copyright Office at Slater ikke eier rettighetene til bildet - det er det makaken som tok bildet som gjør!

Vi skifter fokus, men holder oss delvis i dyreverdenen. Side2s egen Silje Bjørnstad har nemlig forelsket seg i appen Heliumhamster, og etter å ha sett filmsnutten hun la ut på Instagram kan vi skjønne hvorfor:

Så har vi funnet frem noen andre Instagram-brukere som det helt klart er verdt å ta en titt på hvis du trenger å trekke på smilebåndet:

Denne kontoen hyller slitne mannfolk på shopping:

Hunden som skal vaske bilen...

...eller som bare er ute og chiller i handlekurven sin:

Dette bildet fant vi på Fitnessbloggen.no:

Det er flere av disse:

Si «Hei» til det som MÅ være «The Denim Family»:

Hmmm...?

Og selvfølgelig byr vi på et gjensyn med ukens «Paradise-klipp» som det denne gangen er Linn som står for:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=w5IBId83ZNV4Ebx1ROYaLi23QCLPCYIjMo1bISgg4tZ5nc-ilcHEfE-kueJ66wXjx71-QBokK8jU3p55t_8W-ZJDzSYB_8PWFPj48chGnig7dAaWOEGuq6wvIfWJZatXUrLvOT81LmU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Kommentarer til denne saken