Gå til sidens hovedinnhold

Denne dama er en grunn til at vi gleder oss til høsten

Humor

11 superkomikerne som kommer til Norge.

Humoråret 2014 i Norge har allerede vært meget bra med storfint besøk av kjente komikere som amerikanske Lewis Black, og britene Bill Bailey og Jimmy Carr.

Side3 har tatt en nærmere titt på humorplakten utover høsten og for alle som er glad i stand up, er det bare å glede seg! Store komikernavn som Jack Dee, Stephen Merchant og Jim Breuer kommer til landet i forbindelse med The Oslo Comedy Festival, men tar også turen til andre norske byer.

Noen andre godbiter er det også og under kommer en liten oversikt over utenlandske komikere som Side3-redaksjonen gleder seg til å se i høst.

The Umbilical Brothers

En humorduo fra Australia som byr på litt annerledes stand up og komedie. Blant annet er de kjent for å ha mye interaksjon med publikum i løpet av forestillingen, så sitter du på første rad kan det bli for første og siste gang du tør.

Duoen turnerer med sitt kritikerroste show "Kidshow - Not suitable for children" og vil garantert få nordmenn til å trekke på smilebåndet.

Opptrer i Oslo5. oktober.

HTML EMBED

Jack Dee

Den britiske komikeren Jack Dee trenger neppe noen nærmere introduksjon for dem som liker stand up. Dee er mannen bak det NRK-sendte stand up-programmet "Live at the Apollo" (som tidligere het "Jack Dee Live at the Apollo) og har vært en av Englands mest populære komikere i over 20 år.

Engelskmannen kommer til Norge i forbindelse med The Oslo Comedy Festival og blir garantert et av høydepunktene på festivalen. Dee vil også opptre i Bergen og Trondheim.

Opptrer i Oslo 10. oktober, i Kristiansand 13. oktober, i Bergen 12. oktober og i Trondheim 16. oktober under Trondheim Comedy Festival.

HTML EMBED


Rich Hall

Amerikaner som de siste årene har skaffet seg en stor tilhengerskare i England og resten av verden.

Startet karrieren som manusforfatter og stand up-komiker på si, men satset etter hvert kun på karriere foran publikum. Er kjent for sin noe absurde, tørre og politiske humor (ja, det går an å blande) og mange nordmenn vil kjenne han igjen fra gjentatte opptredener på nevnte "Live at the Apollo".

Er visstnok også inspirasjonskilden til bartenderen Moe i "The Simpsons".

Opptrer i Oslo 11. oktober og i Trondheim 15. oktober.

HTML EMBED


Whitney Cummings

Hun er tidligere modell og skuespiller, men de siste ti årene har Whitney Cummings satset for fullt på en humorkarriere. Fast inventar på "Roast" av kjendiser som Donald Trump, David Hasselhoff og Joan Rivers, samt en rekke andre TV-opptredener har gjort henne til en populær dame i hjemlandet.

I 2010 fikk hun sin egen Comedy Central-spesial med "Whitney Cummings: Money Shot".

Opptrer i Bergen 13. oktober, i Trondheim 14. oktober og i Oslo 15. oktober.

HTML EMBED


Reginald D. Hunter

Amerikaner fra sørstatene som har gjort stand up-karriere i Storbritannia.

En skjult skatt for dem som liker blanding av observasjonskomikk og utradisjonelle tanker om Josef Fritzel andre upolitisk korrekte holdepunkter. Hunter kommer direkte fra utsolgt turné i Storbritannia og Australia og er å finne på Latter i Oslo i oktober.

Opptrer i Oslo 14. oktober.

HTML EMBED

Stephen Merchant

For de aller fleste er nok Ricky Gervais mest kjent som mannen bak suksesser som "The Office", "Extras" og "En idiot på tur". De siste årene har Gervais faste "partner in crime", Stephen Merchant, endelig kommet ut av kameratens skygge og begynt å ta sin del av æren for suksessene.

Merchant startet karrieren som stand up-komiker på 90-tallet, men fokuserte etter hvert mer på TV og radio. I 2011 returnerte han til stand up-scenen og i oktober kommer han til en rekke byer i Norge. Det er bare å glede seg.

Opptrer i Oslo 16. oktober, Stavanger 19. oktober, Trondheim 21. oktober og i Bergen 29. oktober.

HTML EMBED


Jim Breuer

Da jeg studerte i USA for noen år tilbake var Jim Bruer mannen som "alle" studentene var enige om var den morsomste komikeren som aldri slo ordentlig igjennom.

Breuer var stjerne i "Saturday Night Live" og spilte en av hovedrollene i stoner-klassikeren "Half Baked" med Dave Chappelle i 1998, men karrieren tok aldri helt av. Breuer la derfor skuespillerambisjonene litt på hyllen og satset for fullt på stand up-karrieren.

Han er blant annet mannen bak Youtube-hiten "Alcohol" (som du kan se under) og er viden kjent for sine mange kjendisimitasjoner, blant annet av Joe Pesci og Robert De Niro.

Uten tvil en av høsten store høydepunkter og anbefales på det sterkeste.

Opptrer i Trondhiem 20. oktober, i Oslo 21. oktober og Bergen 23. oktober.

HTML EMBED


HTML EMBED


Özz Nûjen

Svensken Özz Nûjen er en av Sveriges mest kjente komikere og vant blant annet prisen for "årets mannlige komiker" i Sverige tidligere i år.

Nûnjen har underholdt norsk publikum en rekke ganger tidligere og tar turen på ny nå i oktober. Komikeren har det siste året underholdt sine landsmenn med enmannsshowet "Statsminister Özz Nûjen", som har blitt en stor suksess.

Opptrer 20. oktober i Oslo.

HTML EMBED

Al Murray

Komikeren Al Murray er mest kjent for sin karakter "The Pub Landlord" - en stereotyp, høyrevridd erkebritisk patriot som eier en pub hvor han kan spy ut sine tanker om verden, livet og hvorfor Storbritannia er verdens beste land. "Pubeieren" er som oftest å observere med en "pint" i hånden på scenen.

Karakteren er en av moderne britiske mest gjenkjennbare og Murray er en stor stjerne i hjemlandet med sin burgunderrøde blazer, skoleslips og aversjon mot tyskere og franskmenn.

Opptrer i Oslo 26. oktober og i Bergen 27. oktober

HTML EMBED

Daniel Sloss

Daniel Sloss er en skotsk komiker som er på vei til å bli den nye store stjernen i Humor-Storbritannia.

Sloss er bare 23 år gammel, men startet stand up-karrieren allerede som 16-åring. Han gjorde en rekke kritikerroste forestillinger under den anerkjente Edinburgh Fringe-festivalen tidligere i år, har turnert i Australia og USA, samt gjort flere TV-opptredener på blant annet "Michael McIntyre's Comedy Roadshow" og "Conan O'Briens".

Sloss var sist gang i Norge i i 2013 og blir å se på Latter i november.

Opptrer i Oslo på Latter 4. november.

HTML EMBED


Eddie Griffin

For de av dere som synes "Deuce Bigalow"-filmene med Rob Schneider er fantastisk underholdning (noe de kan være på en sliten søndag), vil dere kanskje kjenne igjen komiker Eddie Griffin fra rollen som halliken T.J. Hicks.

Nå kommer Griffin til Norge, ikke som hallik, men komiker. Komikeren ble av Comedy Central plassert på 62. plass på listen over historiens 100 beste komikere, så dette blir nok bedre enn "Deuce Bigalow"-filmene (som ble kalt "blant historiens dårligste" av Roger Ebert).

Opptrer i Oslo på Sentrum Scene 16. november.

HTML EMBED

Oslo Comedy Festival går av stabelen i Oslo fra 10-26. oktober. I tillegg til en rekke utenlandske komikere kan du også få med deg noen av Norges mest populære komikere.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken