Gå til sidens hovedinnhold

Hun er årets mest sexy nynorskbruker

Ingebjørg Harman Bratland (23) til topps i nasjonal kåring.

(TA.no): I helgen var kåringen klar, og juryen utpekte vinjekvinnen til å bære årets kvinnelige del av tittelen. Blant mennene gikk forfatter Sigmund Løvåsen (36) fra Hedmark av med seieren.

– De er begge usedvanlig vakre, har et lurt smil og smilende øyne. De stråler av selvtillit og glede, og dette er noe juryen trekker fram som positivt. I tillegg er de gode ambassadører for nynorsk, gjennom litteratur og sang. De er sexy! Gratulerer!, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Ensom husvask

Da TA kontaktet Bratland, gratulerte og informerte henne om den nasjonale tittelen hun kan smykke seg med i tiden framover, var det en overraskende vinjekvinne som responderte, iført en utvasket joggebukse og med nal i hånden.

– Det var da veldig artig å få en slik melding midt i en ensom vindusvask i leiligheten, humret den travle artisten som siden mars har turnert som halvparten i den kritikerroste duoen «Heimafrå» sammen med Odd Nordstoga.

– I kveld har jeg nemlig fri og da må en gjøre litt husstell, så det ikke gror igjen helt her, fortsetter hun.

Gjev tittel

– Nå skal jeg jammen ta en pause fra vaskingen så jeg kan ringe hjem og fortelle dette til mor og far. Og så skal jeg selvsagt informere Daniel om denne gjeve tittelen kjæresten hans har fått, la hun til.

Også Odd Nordstoga lå lenge i toppsjiktet og var en populær mannlig fylkesfinalist fra Telemark.

– Det er ingen kandidater som har vært så populære i sine fylke som de to fra Telemark, uttalte Anne Straume i juryen, da TA omtalte konkurransen tidligere i vår. Men i den avgjørende runden ble Nordstoga forbigått av den skrivende hedmarkingen, som blant annet nylig besøkte litteraturfestivalen Bøker i Bø, tidligere denne måneden.

Stor interesse

Konkurransen som har pågått siden nyttår, har kommet til gjennom nynorskbladet Motmæle, medlemsbladet til Norsk målungdom. Konkurransen som startet som en intern kåring i landsstyret, ble på kort tid en nasjonal og populær konkurranse. Over 3000 stemmer mottok arrangørene og aktuelle kandidater strømte på. Tarjei Bø, Tone Damli Aaberge, Hadia Tajik og Stein Torleif Bjella var andre hete fylkesfinalister.

– Det var mange gode kandidater, og det tok tid før juryen ble enig. Alle finalistene skilte seg fra hverandre, og alle er de verdige vinnere. Men, som i alle kåringer skal en stå igjen med vinnerne, skriver målungdommen i en pressemelding.

Heder og ære

Til vinneren venter heder, ære og et diplom.

– Dette er jo mest ment på moro, sier Straume. Hun synes likevel det er et frisk tiltak de med et god glimt i øye, satt i gang i år.

– Et slikt vinnerdiplom kan jo være gledelig å ta fram om 50 år, der vedkommende kan slå fast at: «I 2013 var jeg mest sexy», sier Straume til TA. Målungdommen ønsker å gjøre kåringen til en årlig hending.

– Ja, vi håper det. Det er mange gode nynorskbrukende kandidater å ta av, og nye kommer også til, sier hun og gleder seg til nye konkurranser i årene som kommer.

Les flere saker hos TA her

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken