Gå til sidens hovedinnhold

Hun er britenes favoritt

Amy Winehouse (23) ble kåret til beste britiske kvinnelige soloartist, og hun ga foreldrene æren.

(SIDE2): Lily Allen som har fått mye oppmerksomhet gjennom My Space var favoritten til prisen, men hun måtte altså se seg slått av Winehouse.

- Takk! Jeg er bare glad mamma og pappa er her, sa Winehouse i sin takketale ifølge Reuters.

Les intervju med Amy: - Jeg tar ikke dritt fra noen

Arctic Monkeys fikk sine priser
James Morrison har herjet hitlistene, men var likevel overrasket over at han stakk av med det gjeve trofeet for beste britiske mannlige soloartist.

- Jeg kan ikke tro at jeg står her. Dette har vært et sprøtt år for meg, sa han.

Arctic Monkeys har lenge stjålet overskrifter med sin musikk, og tirsdag ble de hedret med to priser, både beste britiske band og beste britiske album.

Thake That uten Robbie
Prisen for årets beste singel gikk til Take Thats «Patience». Dermed ble Robbie Williams også et tema blant pressen igjen. Han var ikke nominert, og ble denne uken lagt inn på avrusning.

- Tusen takk alle sammen. Dette er fantastisk, sa Gary Barlow.

Justin Timberlake ble hedret med prisen for beste mannlige internasjonale artist, mens Nelly Furtado ble årets kvinnelige internasjonale artist. Amerikanske The Killers vant prisene for beste internasjonale gruppe og album.

Hedersprisen
Veteranene i Oasis ble hedret for sitt «fremragende bidrag til musikken». De underholdt også i går, og spilte på «hat-scenen». Siden det var Valentin i går var det også en «kjærlighetsscene». Der var det selvsagt Take That som fikk regjere.

For første gang på 18 år ble gårsdagens Brit Awards sendt direkte på britisk tv. Programmet er kjent for sine skandaler, men årets prisutdeling gikk tilsynelatende knirkefritt.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner