Gå til sidens hovedinnhold

Hun er Miss World Norway 2013

25 år gamle Alexandra Marie Backstrøm skal kjempe om Miss World-tittelen i Indonesia.

(SIDE2): Oslo-jenta Alexandra Marie Backstrøm ble i helgen plukket ut som vinner av den norske Miss World-tittelen.

Intervjuer kandidatene
For første gang har årets kåring vært gjennomført som en lukket casting.

Etter mange magre år for Norge i skjønnhetskonkurranser har man denne gangen forsøkt en ny vri for å finne en kandidat med de egenskapene ekspertene mener skal til for å nå langt internasjonalt.

Årets finale er den andre norske Miss World-finalen som blir arrangert etter at «Frøken Norge», som i mange år kåret de norske deltagerne til både Miss Universe og Miss World, ble lagt ned i fjor.

Flere jenter har vært inne til personlige intervju og fotoshoots, men det var Alexandra Marie Backstrøm som gikk av med seieren.

Modellerfaring
Norges «Miss World»-håp har nylig fylt 25 år og har flere års erfaring med å jobbe som modell på internasjonalt nivå. Backstrøm er snart ferdig med journalistutdanningen og har fra tidligere gjennomført studier i arkeologi og konservering.

Den vakre 25-åringen drar til Indonesia 3.septemer for å forberede seg til den store finalen sammen med andre jenter fra 134 land.

Finalen arrangeres i Jakarta den 28.september og flere hundre millioner vil følge kåringen på det direktesendte TV-showet.

- Mer enn bare ytre skjønnhet

- Vi som jobber med Miss World ønsker å finne kandidater som kan være med å heve anseelsen til skjønnhetskonkurranser i Norge. En skjønnhetskonkurranse handler som det ligger i ordet om skjønnhet, og er et selvfølgelig premiss, forklarer Morten H. Sommerfeldt, lisensholder av Miss World Norge, i en pressemelding. Miss World Norway i en pressemelding.

- Den ytre skjønnheten er imidlertid bare grunnmuren, og som kjent er det ikke grunnmuren som gjør et hus flott. Vi ønsker å finne «hel ved», og det føler vi at vi har gjort ved å velge Alexandra til å representere Norge, forklarer Sommerfeldt.

Norge har aldri vunnet tittelen MISS WORLD. Nærmest var Ingeborg Sørensen, da hun i 1972 ble nummer 2. I 2002 ble Kathrine Sørland nummer 4, og i 2010 ble Mariann Birkedal nummer 6.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken