Gå til sidens hovedinnhold

- Hun må være smellvakker

Når juryen kårer kveldens vinner av Årets Ansikt, ser de etter kvinnen som har alt, forteller jurypresidenten fra Ford Models. Her er kandidatene .

(SIDE2): - Det vi ser etter er den neste superstjernen, det er alles mål, sier Iris Minien til side2.no og utdyper:

- Hun må ha de rette proporsjonene, riktig høyde og rett alder - 17-18 år, toppen 20. I tillegg må hun ha en smal og fin skikkelse, ha vakker hud, nydelig hår, fine tenner og flotte bein.

  • Se bildene av de 12 finalistene under

Kontrakter til 5 mill
Vinneren av Årets Ansikt blir kåret av en fagjury under finaleshowet i Oslo Konserthus i kveld. Hun blir Norges representant i Supermodel of the Year i New York i januar, der 43 nasjoner deltar. I tillegg mottar hun tre modellkontrakter til en samlet verdi av 5 millioner kroner.

Alt fra onsdagens finale og festen etterpå på side2.no

Fagjuryen som vurderer jentene, består av flere tungvektere. I tillegg til jurypresidenten fra Ford Models Paris, deltar Side2s moteekspert Margrethe Gilboe, designer Kjell Nordstrøm, Art Director Stephanie Dumont, fotograf Erle Kyllingmark, samt fagansvarlig mote og skjønnhet i Det Nye Ingunn Lund-Vang.

I tillegg er flere modellbyråer representert, med Eivor Øvrebø fra Team Models Oslo, Charles Hodne fra Modellhuset Bergen, Inger Løno fra Prestige Modeller Stavanger, Gry Sæther fra Trend Modeller Trondheim, Inger-Lise Ebeltoft fra Team Models Tromsø og Ulf Schjerpen fra La Bionda.

Disse 12 er i finalen:

Elin Kvadsheim, 19 år fra Brusand

Julie Brauteset Henning, 15 år fra Leinstrand

Heidi Johnsen, 19 år fra Tromsø

Marita Fagerheim, 15 år fra Oslo

Linn Christin Risvang, 15 år fra Oslo

Mia Karoline Juel, 16 år fra Oslo

Christina Slette Johnsen, 18 år fra Svolvær

Bege Muriq, 17 år fra Oslo

Mariell Kversøy Birkeland, 20 år fra Leinstrand

Charlotte Eriksson, 18 år fra Hosle

Hinda Fahre, 17 år fra Hønefoss

Ragnhild Alvær, 20 år fra Bønes

- Norske kvinner beryktet
Da vi treffer Minier på telefonen onsdag morgen, er hun travelt opptatt i møte. Hun har nettopp ankommet Norge og skal møte de 12 finalistene for første gang.

Hun skryter uhemmet av skandinavsike kvinners skjønnhet, og forteller at det er noe hun hører verden over.

- Ford Models har også alltid hatt et tett forhold til Skandinavia. Og det er Fords kjærlighet til skandinaviske kvinner som har gjort henne berømt for akkurat dem.

Ser etter x-faktor
Årets Ansikt har jubileum i år. Det er nemlig 25. årets på rad at Ford Models og Det Nye går sammen om å avvikle konkurransen. Norske modeller som har hatt et gigantisk internasjonalt gjennombrudd gjennom konkurransen, er Anette Stai og Synne Myrbø.

Den som vinner i kveld skal matche dem ikke bare i utseende, men også i personlighet - som er det viktigste av alt, pongterer Minier:

- Modellene i dag er ikke bare modeller. De er også kjendiser, og det krever at de har det lille ekstra som vi kaller x-faktor. Det er personligheten som må skinne igjennom. Det som gjør at hun stråler og alle snur seg når hun kommer inn i et rom.

I tillegg til å kåre en vinner av Årets Ansikt, vil Det Nye representere lesernes favorittkandidat. Hun vil bli kåret til Maybelline-piken.

Se bildene av kandidatene under:

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken