Gå til sidens hovedinnhold

Klar for iskalde netter

Ishotellene kommer stadig lenger sørover. Se bildene fra nyåpningen på Hunderfossen vinterpark.

(SIDE2): - Vi har vært heldige med været, sier Vinterparksjef Jarle Nereng til Side2.

Som det første av de fire norske ishotellene, åpnet Hunderfossen Vinterpark på Lillehammer for sesongen lørdag. Nereng garanterer for en meget spesiell overnatting.

I desember har temperaturene ligget mellom minus seks til minus tolv grader celsius. Dermed er det klart for innsjekking i snøbygget på 1000 kvadratmeter, som inneholder 40 senger, fordelt på 14 rom. I tillegg inneholder ishotellet resepsjonsområde, isbar og en iskatedral med over 80 sitteplasser.

Hunderfossen Vinterpark har Skandinavias sørligste ishotell, men sjefen tror det blir stående en god stund. Grunnlaget er meget godt for en lang hotellsesong.

Over 50 tonn med gjennomsiktig is har blitt hentet fra et skogstjern i Buskerud. I tillegg har enorme mengder kunstsnø og naturens bidrag gjort sitt til at byggverket står stødig.

Hotellet er en del av kjeden Choice Hotels Scandinavia og driftes av Quality Hotel & Resort Hunderfosssen. Kunstverket ligger midt i Hunderfossen Vinterpark og alle rommene vil ha ulike temaer og dermed også hvert sitt unike kunstneriske uttrykk.

Hotellet vil være åpent for alle under Vinterparkens åpningsdager. Ishotellene i Alta, Kirkenes og Bjorli åpner senere i vinter.

Les mer om ferie og reise her.

Se bildene her:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken