Gå til sidens hovedinnhold

Kokain, kokain, lunsj, kokain

Hadde du klart en dag i denne forfatterens liv?

Den amerikanske journalisten og forfatteren Hunter Stockton Thompson er av mange kanskje mest kjent som «gonzo»-journalistikkens far (en type journalistikk der forfatteren involverer seg så mye i det han/hun skriver om at man blir selv blir en sentral brikke i artikkelen) og forfatteren bak amerikanske klassikere som «Fear and Loathing In Las Vegas» og «The Rum Diary».

Thompson slo igjennom i 1967 med boken «Hells Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs», en dokumentarisk bok der han selv bor med medlemmer av den ekstreme ett-prosentgrenen til motorsykkelgjengen Hells Angels.

Etter stor suksessen med boken ble Thompson en ettertraktet journalist og forfatter. Blant annet skrev han flere av sine beste artikler for musikkmagasinet «Rolling Stone», til tross for ingen av dem noensinne handlet om musikk (men dog inneholdt en rekke musikkreferanser).

Thompson ble etter hvert også viden kjent for å sende inn sine saker rett før magasinet skulle i trykken, noe som ofte gjorde det umulig å faktasjekke de mange surrealistiske og uleselige artiklene hans.

Thompson la heller aldri skjul på at han var storforbruker av både lovlige og ulovlig substanser, kvinner og våpen. Et av hans mest kjente sitater er:

- Jeg hater å promotere bruken av dop, alkohol, vold eller galskap til noen, men disse tingene har alltid fungert for meg.

Med uttalelser som dette er det kanskje ikke sjokkerende å se hva en vanlig dags gjøremål for Hunter S. Thompson bestod av. Eller?

Selvmord

Men Thompsons livsstil ble også hans bane.

År med alkohol- og dopmisbruk gjorde at Thompson hadde fått en rekke helseproblemer og hans familie tror at dette er grunnen til at han valgte å ta sitt eget liv 20. februar, 2005, 67 år gammel.

HTML EMBED

I begravelsen ble asken hans spredd ved hjelp av en kanon (Thompson eget ønske), finansiert av forfatterens gode venn, Johnny Depp.

Kommentarer til denne saken