Litt før klokken halv ti fredag formiddag ble det klart at et hurtigruteskip hadde gått på grunn utenfor Bergen. Kort tid senere ble dette rettet.

Det korrekte stedet skal være Ytre Steinsund i Sogn i Solund kommune.

Det var TV2 som først omtalte hendelsen.

MS Richard With er for tiden ikke i ordinær drift, og det er ingen passasjerer om bord.

– Vi er kjent med at en båt har grunnstøtt i Steinsundet, opplyste kommunikasjonsrådgiver i HRS, Anja Bakken til Nettavisen.

Kommunikasjonsrådgiver i HRS Anja Bakken, opplyser overfor Nettavisen klokken 09.50 at det ikke er meldt om noen personskade, og at det enda ikke er sikkert om skipet tar inn vann.

— Det er HRS i Sør som koordinerer. Alle nødetater er varslet og det er slepebåt og kystvaktskip på vei ut dit nå, fortalte Bakken.

Bakken hadde ikke anledning til å si noe om årsaken til at skipet gikk på grunn, men legger til at det er rolig stemning på skipet.

Vest politidistrikt skrev klokken 09.47 på Twitter at skipet sto stabilt.

— Hurtigruten har gått på grunn i Ytre Steinsundet ved Ytre Sula. Fartøyet skal stå stabilt, og det er uvisst om det er nokon vanninntrengning. Alle nødressursar er på veg til staden, står det i meldingen.

Se video av hurtigruten på grunn under:

Redningsselskapet opplyste like før klokken 10 til BA at deres redningsskøyter foreløpig ikke var blitt bedt om å bistå nødetatene.

Politiet rykket ut med patrulje og politibåt i tilfelle det skulle bli behov for evakuering.

– Politiet er på vei med patrulje og politibåt i tilfelle det blir behov for mottak og plass for evakuerte, sier operasjonsleder Tom Johannesen til VG.

Hurtigruten skrev i en pressemelding klokken 10.10 at det ikke var meldt om noen personskade eller fare for mannskapet ombord.

— Skipet ligger stabilt, og slepeassistanse er tilkalt. Motor og fremdriftssystem fungerer, og kapteinen har kontroll over situasjonen, het det i meldingen.

Det var et mannskap på 53 om bord, i tillegg til 14 servicepersonell som har gjort etterarbeid etter verftsoppholdet.

– Det er ingen personskader eller fare for liv og helse for de 67 personene om bord, som har vært vår viktigste prioritet i dag, skrev hurtigruten i en oppdatering klokken 11.38 fredag formiddag.

Nettavisen har forsøkt å få kontakt med Hurtigruten uten hell.