(SIDE2): Etter at prins Charles giftet seg i 1981, rykket hans yngre bror Andrew oppover på listen over ettertraktede ungkarer. Hans appetitt på vakre kvinner var legendarisk, men den første som klarte å holde ham i tømmene var skuespilleren Koo Stark, mest kjent for rollen i en erotisk film fra midten av 1970-tallet.

Randy Andy
Andrew var ifølge venner «helt gal» etter Koo Stark, som jobbet som fotograf, og introduserte henne etter hvert for både venner og familie. Forholdet mellom yndlingssønnen og mykpornoskuespilleren sjokkerte imidlertid dronning Elizabeth, og det var hun som til slutt satte foten ned.

Da prins Andrew kom hjem etter å ha deltatt som helikopterflyver under Falklandskrigen i 1982, ble forholdet avsluttet. Prinsen trøstet seg med den ene vakre kvinnen etter den andre, og fikk etter hvert en rekke tilnavn i britiske tabloidaviser; Playboyprinsen og Randy Andy (Kåte Andy) var to av dem.

Var barndomsvenner
Andrew ble regnet som kjekkere enn sin eldre bror og deltakelsen i Falklandskrigen i 1982 hadde ikke gjort ham ikke mindre populær blant damene. Den som til slutt fanget ham, var rødhårede Sarah Ferguson. De to hadde kjent hverandre siden barndommen, men ble et par etter at de traff hverandre igjen under hesteveddeløpene på Ascot i 1985.

Westminster Abbey var åsted for bryllupet som fant sted 23. juli 1986. Samme dag gjorde dronning Elizabeth sønnen Andrew til hertug av York, jarl av Inverness og baron Killyleagh.

Slutt på lykken
Hertuginnen av York ble oppfattet som et frisk pust i det stive og formelle britiske kongehuset – kanskje i friskeste laget for noen – men det utadvendte paret ble noen av kongefamiliens mest populære medlemmer.

De fikk døtrene Beatrice (født 1988) og Eugenie (født 1990), men tidlig på 1990-tallet begynte ekteskapet å knirke i sammenføyningen. I 1992 kunngjorde Andrew og Sarah at de skulle separeres, og i 1996 ble de formelt skilt.
(Kilder: Det britiske kongehuset, Wikipedia, The Guardian)

Tidligere saker om det nåværende britiske kongehuset: