Gå til sidens hovedinnhold

Hva er Grip mikrofonen?

Les om konseptet og reglene.

I hvert program kommer fire kjente artister på besøk som blir delt opp i to lag. De to lagene skal konkurrere og det laget som ender om med flest poeng vinner.

Lagene går gjennom fire runder hvor de får se fem videoklipp i tre av rundene. Det finnes et hint for hvert videoklipp, og lagene velger videoklipp ut i fra hintene. Videoklippene består av en ukjent person som synger sin yndlingssang acapella. Musikken til sangen hører personen kun gjennom hodetelefoner, derfor kan vi kun høre hans/hennes stemme. Nå er det tid for at lagene skal prøve å gjette hvilken sang som synges, og dermed fremføre den i studio.

De fem forskjellige klippene er tre forskjellige oppgaver. Det er tre vanlige sanger, og en barnesang som gir bonus. I tillegg er det et klipp som er en såkalt hakk-i-plata-oppgave. Klippet er delt i tre, hvorav deltakerne får se en og en del av klippet. Klarer deltagerne og gjette sangen på første del av klippet få de to poeng, klarer de det på andre får de ett poeng, men må tredje klippet vises får ingen av lagene poeng.

I første runde vil det også vises et videoklipp som blir avspilt i hurtig hastighet. Lagene skal da skrive ned hvilken låt som spilles. Hvis de svarer riktig får de poeng.

I runde to er det fem nye oppgaver, i tillegg til en oppgave der det kommer en person som spiller en sang på et utradisjonelt instrument. Deltagerne skal igjen notere navnet på sangen på en tavle, og de som gjetter riktig får poeng.

Etter tredje runde er det klart for finalerunden hvor lagene skal fremføre hver sin sang. Det laget som klarer å skape mest liv og røre blant publikum, får flest poeng. Stemningen vil måles på allsang, applaus og bevegelse.

Gjennom hele programmet vil sangtekstene rulle over skjermen, mens alle i studio synger av full hals. Så da er det bare å renske stemmen og henge seg på.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album