(BiipMag): Mange ter seg annerledes når de er sammen med bare kjæresten, enn når det er andre til stede. Men det er i fellesskap med andre du vil oppdage hvordan kjæresten din virkelig er, eller enda bedre - hvordan du er.
La oss si at situasjonen er denne: Du og kjæresten din går sammen på en fest, hvor det både er felles venner av dere og ukjente mennesker ingen av dere har møtt før. Planen er å være der hele kvelden. Hvordan oppfører du deg?

LES OGSÅ: Slik får du deg kjæreste

1. Den hypersosiale:
Med én gang du ankommer festen, slipper du hånda til kjæresten din, og går for å finne vennene dine. Du tilbringer mesteparten av kvelden sammen med dem, og sørger for å hilse på absolutt alle de andre som er til stede også. Målet ditt er alltid å bli kjent med så mange som mulig, og når kjæresten endelig finner deg på slutten av kvelden, sitter du antakelig i sofaen. Omringet av nye bekjente, prøver du å finne ut om dere har felles kjente, og har allerede avtalt å møte flere av dem igjen. Du elsker nye mennesker, og de elsker sannsynligvis å være sammen med deg også, ettersom du alltid er tilgjengelig.
Kjennetegnes ved: Ekstremt mange venner på Facebook.

Husk: Kjæresten din skal ikke behøve å ha verdens beste tålmodighet for å være sammen med deg. Han/hun skal også prioriteres, og iløpet av en fest bør du i det minste ta ham eller henne med deg på hilserunden, og alltid introdusere med ”Dette er kjæresten min”. Så er det i det minste ingen som tviler på hensiktene dine med å få nye venner.

2. Den klengete:
Du tviholder på kjæresten din fra du kommer inn døra og til dere drar, iallfall nesten. Du er kanskje litt sjenert, vil helst være med kjæresten din overalt, og vet ikke helt hva du skal ta deg til når han/hun forlater deg – om enn bare for et øyeblikk. Du ser heller ikke helt poenget i å gå på fest, når dere kunne vært sammen, bare dere to. For hva betyr vel alle andre? Du har ikke behov for å bli kjent med flere – du har jo den du vil ha. Og helst vil du bevise det for omverdenen hele tiden, ved å klemme, kyse, stryke og kose.
Kjennetegnes ved: Å leie på kjæresten hele tida, selv om distansen bare er et par meter.

Husk: Med mindre kjæresten din er like klengete som deg, kan du fort kvele hele forholdet, ved å legge fullstendig beslag på ham eller henne. Det er bare sunt å treffe andre mennesker iblant også; og om dere er fra hverandre en stund, vil du sannsynligvis oppdage at det var deilig å kjenne litt på savnet, og ikke minst gjensynsgleden etterpå. Prioritér andre venner og nye bekjentskaper innimellom, for tenk om det blir slutt mellom dere: Hvem tyr du til da?

3. Den supersjalu:
Du må ikke nødvendigvis være sammen med kjæresten din hele festen, men du sørger for å vokte ham/henne med haukeblikk. I samtale med andre blir du fort ukonsentrert fordi du ser etter kjæresten, og du får antydning til lett panikk dersom du mister overblikket. Du godtar ikke at andre jenter/gutter kommer for nære, og sørger for å spurte bort så fort du ser en ”trussel” i bildet. Det er ikke det at du ikke stoler på kjæresten, men du stoler ikke et sekund på andre menneskers hensikter når det kommer til å ta ham/henne fra deg. Etter at festen er over, begynner kryssforhøret: ”Hvem var han du snakket med der?” ”Hva ville hun som strøk deg på armen før hun gikk?”, ”Hvorfor lo du så høyt av det han fyren med pannebåndet sa?”, og så videre.
Kjennetegnes ved: Haukeblikk og kryssforhør.

Husk: Slapp av! Når kjæresten din er sammen med deg, er det mest sannsynlig fordi hun/han liker deg – og bare deg. Senk skuldrene, og tenk på hvordan du hadde likt om noen hadde oppført seg på samme måte mot deg. Dersom du kommer fram til at det muligens hadde vært litt slitsomt, har du kommet langt. Da er det bare å slippe taket, litt etter litt, og mest sannsynlig oppdage at du da får det litt bedre med både deg selv og kjæresten din.

4. Den uinteresserte/kjedelige:
Du skjønner ikke hvorfor kjæresten din på død og liv må dra deg med på fest i helga, når det er så mye bra å se på tv. Ikke har du noe å ha på deg, og ikke kjenner du noen av de andre som er der. Om noen forsøker å snakke med deg, gidder du ikke late som om du er interessert, og er egentlig bare lettet når de forsvinner kjapt igjen. Du fatter ikke at kjæresten din synes det er morsommere å dra på fest enn å være hjemme sammen med deg, og du blir egentlig ganske sur når du tenker på det. Litt dårlig samvittighet får du kanskje når du oppdager at kjæresten er oppgitt eller flau over deg, men tross alt – du er ikke her frivillig.
Kjennetegnes ved: Mutt og innesluttet kroppsspråk, ser gjerne sur ut.

Husk: Hvordan fikk egentlig du deg kjæreste? Forholdet deres vil antakelig strande ganske kjapt, om dere ikke finner på noe nytt (med nye mennesker) en gang iblant. Har du en kjæreste som gidder å dra deg med på fest, burde du være takknemlig, ikke sur! Det er dessuten superviktig å inngå noen kompromisser når du er i et forhold. Blir du med på fest og gjør en innsats for at det skal bli gøy, blir han/hun med på hva det nå er du har lyst til, en annen helg. En rolle som martyr er ikke kledelig, for noen!

5. Den dramatiske:
Det skjer alltid ting rundt deg, og du får dem til å skje. Ikke alltid med vilje og viten, men du ender ofte opp med å såre både kjæresten din og andre. Ettersom du er impulsiv av natur, lar du deg gjerne rive med, og spesielt når du får litt å drikke. Du kan slumpe til å kysse noen andre, eller beskylde kjæresten din for å ha gjort det, og du har vært med i flere slåsskamper. På fest ender du og kjæresten alltid opp med å krangle, gjerne i påsyn av alle de andre, og ofte på grunn av bagateller. Du hisser deg lett opp, er ikke fornøyd med festen før noen gråter (ofte du), og ender alltid opp med å spørre «Hvorfor skjer alltid disse tingene med meg?»
Kjennetegnes ved: Store opp- og nedturer.

Husk: Må det virkelig være så mye dramatikk i forholdet for at det skal fungere? Det tærer på begge parter om dere krangler hele tiden. En dramatisk person gjør mye ut av seg når han/hun er glad og forelska også, og den delen av forholdet er som regel best. Så hvorfor ikke dyrke den delen litt mer? Og forsøke å roe kranglinga litt? Det er ikke alle bagateller det er verdt å hisse seg opp for!

Til slutt: Det er de færreste som er så svart/hvitt som eksemplene nevnt ovenfor – De fleste er i beste fall en god blanding av alle sammen. Det viktigste å huske på er at mange av tingene du liker med kjæresten din, sannsynligvis er mye av det samme han/hun liker med deg også. Så om du liker at kjæresten din er trygg på seg selv og synes det er greit at du danser med andre på fest, så er det vel ikke noen tvil om at du bør ha samme innstilling?

Det siste fra BiipMag: Gå til forsiden her