(LXUS.no) Dyrevernere er i harnisk etter at luksushotellet «Atlantis» fanget hvalhaien «Sammy» i sitt gigantiske akvarium.

Selv miljøvernministeren har rettet krav mot hotellet om at hvalhaien må slippes fri.

LXUS.no har tidligere omtalt det nyåpnede Dubai-hotellet. Se også bilder fra det storslåtte søsterhotellet på Bahamas.

Påstått redningsaksjon

Hvalhaien ble fanget i september 2008 da den angivelig ble reddet etter å ha rotet seg inn på grunt vann. Hotellets ledelse sier de beholdt den i akvariet for observasjon og for å ivareta dens helse og velvære.

Videre sier ledelsen at de vil slippe den fri straks den er sterk nok til å overleve i havet. Atlantis-direktøren, Alan Leibman, sier til GulfNews.com at dette også er en unik mulighet for marinbiologer å lære mer om det sjeldne dyret.

Dette tror imidlertid ikke aktivistene på. De hevder hotellet beholder den kun som turistattraksjon.

Også historien om at hvalhaien ble reddet får kraftig motgang. En tidligere ansatt ved hotelle sier at hotellet var ute hver dag for å fange fisk, hai og delfiner til det gigantiske akvariet, og at hvalhaien slettes ikke var i nød.

Nettaktivister

Nyhetsnettsiden Gulfnews.com har opprettet en egen seksjon der de følger utviklingen i saken. Aktivister har også satt opp støttesider med informasjon om saken hvor man også kan laste ned en egen støttesang til ære for «Sammy».

Selvsagt er det også opprettet en egen Facebook-gruppe, hvor der er rekruttert hele 10.000 medlemmer.