Gå til sidens hovedinnhold

Hvem fortjener å hete Springfield?

14 amerikanske byer kjemper en hard kamp om å bli Homer Simpsons offisielle hjemby.

(SIDE2): Springfield er absolutt ikke noe uvanlig navn i USA, men for de aller fleste forbindes nok bynavnet automatisk med Homer Simpson og resten av gjengen Matt Groenig skapte i 1989.

Får arrangere premieren
Serien om Homer, Marge, Lisa, Bart og Maggie har blitt en enorm suksess, har vunnet utallige priser, og har også fått sin egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame». I tillegg er det nå blitt laget en spillefilm om den dysfunksjonelle familien, som har premiere 26. juli i USA.

Nå har blant annet filmselskapet bak filmen «The Simpsons Movie» lyst ut en konkurranse, hvor 14 av de byene som faktisk heter Springfield kjemper om å bli familiens offisielle hjemby. Byen publikum kårer som vinner av konkurransen får arrangere verdenspremieren av filmen som fans har ventet i mange år på, melder Splash News.

Mr. Burns?
En av favorittene til å stikke av med seieren er Springfield i Illinois. Årsaken til det er at byen både har en skole som likner uvanlig mye på skolen Lisa og Bart går på, og i tillegg har byen en kraftstasjon lik den Homer jobber på. Og som om ikke det var nok, er sjefen på kraftstasjonen skremmende lik Mr. Burns, Homers sjef.

- Det er hårfestet... Jeg tror jeg har litt mer hår, men det er veldig likt, ja, innrømmer den hvithårede Todd Renfrew som driver kraftstasjonen muntert.

Byen i Illinois har til og med en naboby som heter Shelbyville, akkurat som i Groenigs serie.

- Vi føler at Springfield har veldig mange snodige likheter, sier Tim Farley, turistsjef i Springfield Illinois.

- Flest kjendiser
Men, mange av beboerne i rivalbyen i Origon mener de har rett til å kalle seg den ekte Springfield, fordi Groening som skapte serien er fra staten.

Samtidig mener innbyggerne i Springfield i New Jersey at de ligger best an hvis man ser på hvor mange kjendiser som bor i byen, blant annet Jack Nicholson, Jon Bon Jovi og Bruce Springsteen.

Alle byer som heter Springfield i USA ble invitert til å delta i konkurransen, hvor de sendte inn en 3-5 minutters video hvor de viser frem byen sin.

Men, ikke alle synes det er morsomt å bli forbundet med byen fra serien. Springfield i Minnesota takket nemlig nei til å delta i konkurransen, fordi de mener de ikke er en like dysfunksjonell by som byen i serien.

Vinneren av konkurransen offentliggjøres 10. juli.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai