Gå til sidens hovedinnhold

- Hvem gidder å sette folk i bås?

Oslo for alle. Det er Europride og Oslo Pride et bevis på. Samtidig blir vi enda mer glad i byen som godtar alle. Her er ti nye grunner for å elske hovedstaden.

OSLO: I 2014 arrangerte Oslo for andre gang Europride. 10 dager til ende ble byen vår enda mer fargerik enn det den er til vanlig.

For oss som bor her er det en selvfølge, og selvfølgelig litt ekstra stas, at vi er vertskap for en europeisk festival av denne dimensjonen.

Her finner du første del av «100 grunner til å elske Oslo»: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

Når vi i redaksjonen hører historier om folk med en annen seksuell legning, som flyttet til Oslo, for å få muligheten til å være seg selv, ja, da blir vi litt ekstra glad i hovedstaden.

Hans Heen Sikkeland, leder i Oslo og Akershus LLH, er enig. Han forteller at det er flere homofile som ønsker å flytte til Oslo fordi de kan være seg selv og fordi det er et godt "skeivt" miljø i byen.

Dette er byen hvor mennesker ikke dømmer, men heller inkluderer, og om folk er homofile, lesbiske, biseksuelle eller transpersoner, er i grunnen revnende likegyldig for oss.

Slik vi i redaksjonen opplever det, så har de som bor i byen nok med å holde seg unna båser folk vil putte dem i. Vi tenker at det er like greit at vi beiter på samme jorde, og lar legning, religion, kjønn og nasjonalitet, bare være en del av oss alle som kaller oss Oslo-borgere.

Europride topper dagens liste over grunner til å elske Oslo.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

BAKGRUNN: Vi kårer «100 grunner til å elske Oslo»


30. Lille Herbern

En sommeridyll Koster-folket kan misunne oss! Lille Herbern ligger på ei lita øy, en to minuters fergetur utenfor Bygdøy. Dette er trolig det stedet i byen der du nyter sommeren aller, aller best. Med fantastisk beliggenhet med utsikt mot Oslofjordens innseiling, hav på alle kanter, uteservering og nydelig mat og drikke, er dette et sted en lun sommerkveld absolutt bør oppleves. Hvem trenger å dra til sørlandet, liksom?

29. Bohemen:

Når Klanen ikke er på kamp, så er de her - på Bohemen. Her samles fotballsupportere og livsnytere for å se kamper, med en kald pils i hånda. Her er det skjermer nok, så inntil fem kamper kan vises samtidig. Billig pils får man også her, og så er man nesten garantert et utested av folk som også elsker Oslo. Hver fredag og onsdag er det quiz.

28. Huk:

Strandløvenes favoritt. På varme sommerdager spilles popmusikk langs vannkanten, mens venner bruker dagen på sol, bading og litt mer sol. Her er det mulig å bade fra både brygge, svaberg og strand, og det er mulig å boltre seg med både sand og gress mellom tærne. Litt bak badestranda er det badminton- og volleyballbane. Skal du være ekstra dristig, så ligger det en naturiststrand i området også, og skulle du bli sulten eller tørst, så anbefales Hukodden restaurant, kanskje spesielt for å nyte ettermiddagen etter en lang dag på stranda. Lounge-følelsen på uteserveringen, kan lett som bare det dra tankene mot Cannes eller andre sydligere byer.

27. O. Mysterud:

I Oslo får du tak i absolutt alt. Altså, her kan man finne nisjebutikker med det lille rare i, store kjeder og mye annet. Uansett hva du trenger å handle inn, så kommer du til å få tak i det i Oslo. Vi er veldig glad for dette, og må derfor trekke fram vår egen isenkram her i Oslo.
O. Mysterud heter den, og ligger sentralt plassert på Sagene. Mysterud er en sånn butikk som selger alt du trenger, og alt du ikke visste at du trenger, men som du nå gjerne vil ha. Her får man umiddelbart en følelse av fordums tid, når man stiger inn dørene, og heldigvis er det like hyggelig her, som i en norsk film fra 1950-tallet.

26. Granittrock:

Dette må være en av de kuleste gratisfestivalene som finnes. Det er ingen aldersgrense, den går over to dager, det er god plass og hele familien kan dra hit. Og ikke minst, det hele foregår i Lillomarka. Granittrock ble startet mellom blokkene på Grorud, av lokale ildsjeler, men vokste seg etter hvert så stor at de like gjerne lagde Arena Lillomarka. Her har lokale artister stått på scenen sammen med store navn som Turboneger, Big Bang og CC Cowboys. Vi foreslår en applaus for gjengen bak Granittrock også - vi elsker de lokale ildsjelene som gjør slike ting mulig.

25. Holmenkollen:

Vi innrømmer at vi var litt skeptiske, da det gamle Holmenkollen-anlegget skulle erstattes av et nytt før Ski-VM i 2011. Heldigvis var det ingen som skuffet oss, og vi minnes det fantastiske arrangementet for snart fire år siden, hver gang vi titter opp i åsen, og ser den grå siluetten der oppe. Området rundt, med både Midstubakken, skiløypene, kapellet og anlegget for øvrig, er en favoritt både med og uten arrangement, og vi digger at verdens beste by også er en vintersportsby!

24. Pigalle og Olympen («Lompa»):

Dette er egentlig en hyllest til alle de utelivsaktørene som har investert millioner for å ivareta de mest legendariske utestedene i Oslo. Pigalle og Lompa var av de første ut - og antakeligvis de største. Én million kroner brukte gründer Nevzat Arikan på å pusse opp de gigantiske maleriene på Lompa. I tillegg har han sørget for å bevare stilen, både i ølhallen på Lompa og i etasjen over, på den knallrøde nattklubben Pigalle. Flere aktører har de siste åra latt seg inspirere av trenden med å gjøre gammelt til nytt, vi nevner for eksempel Tranen, Ivars kro og Ekebergrestauranten.

23. Geitmyra:

I 2009 kom kokk Andreas Viestad tilfeldigvis spaserende forby Geitmyra. Det ble starten på et stykke matkultur midt i Oslo sentrum. En idé, en konseptkonkurranse og en 20-årig leiekontrakt senere kunne Viestad & co starte undervisning for de yngste. Nå er det daglig undervisning av barn og unge som lærer om bærekraftig mat, matopprinnelse, dyrking, smak og tilberedning. Og for dere som hevder at Oslo-folk tror maten kommer fra butikken, så må vi bare få avkrefte noen myter; På Geitmyra deltar de minste i slakting, luking og høsting. Som om det var rart, liksom.

22. Tøyenbadet:

Tøyenbadet har vært åsted for mange østkantungers svømmebragder. Med fantastisk beliggenhet midt i Tøyenparken, er dette en favoritt for barnefamilier, sommer som vinter. Det er utebad på taket, innebad under. Stupetårn er det også her, for de aller mest vågale. Tanken på at dette om få år skal utvikles til et badeland, gjør oss ikke mindre glad.

21. Europride


La oss være ærlige; Oslo er den byen i landet som har størst forutsetning for å lage et vellykket Europride. Hvert år arrangeres Oslo Pride (tidligere Skeive dager. anm.jour.) i juni, men i 2014 ble dette arrangert av den europeiske festivalen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Selve The Europride Parade, startet på Grønland - du vet der folk som ikke kjenner byen tror ekstremistene holder sitt jerngrep over alt som er norskt. Vel, nå er dette siste også ganske ukjent for oss, men Europride Parade ble i alle fall omfavnet, og vi elsker at byen vår har rom for alle. Her fjerner vi like gjerne båsene, og beiter i steden i fellesskap.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!


Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken