Gå til sidens hovedinnhold

Hvem i svarte er Gollum?

Er du helt forvirret i all "Ringenes Herre"-oppstyret. Vi gir deg en rask innføring i hvem som er hvem før det braker løs nok en gang.

Frodo (Hobbit):

Helten som skal ødelegge Ringen. Liten fyr med tendens mot overvekt og krøllete hår. Frodo har før den siste filmen blitt tatt med ut i skogen av Gollum/Smeagol. Prøver å komme seg opp til Mount Doom. Frodo er nevøen til Bilbo Baggins, som er hovedpersonen i Hobbiten.

Gandalf (Maia):

Han ligner litt på nissen i grunn, det er ikke han, det er Gandalf. Gandalf var først Gandalf den grå, men ble Gandalf den hvite. Et annet navn på Gandalf er Mithrandir, og var en av de fem trollmennene som kjempet mot Sauron for over 2000 år siden (basert på filmens tidsregning). Gandalf har også en ring....

Aragorn(Gondor):

Sexy kriger med taktiske evner og langt Bon Jovi-hår. Han kalles også Strider og er den rette arvingen til kronen. Forlovet med Arwen, men hennes far nektet bryllupet. Du kan gjette hvem som er atter en konge...

Arwen(Alv):

Vakker alv som i filmen redder Frodo og er forlovet med Aragorn. Det har bare vært to bryllup mellom alver og mennesker tidligere, og det er Beren og Lúthien samt Tuor og Idril. Hva skjer?

Legolas (Alv):

Bueskyttende alv med helbleket hår og overmot. Legolas kommer fra Mirkwood, og har du lest Hobbiten har du hørt om han før.

Gollum (hobbit):

Tidligere hobbit som blir forvandlet av Ringen. Noe eiesjuk og vil gjerne ha den tilbake. Snill når han er Smeagol. Du får vite hvordan han fikk ringen i den siste filmen.

Elrond (Alv):

Han er ikke den mest romantiske og vil helst ikke at Arwen skal få være med Aragorn. Litt surmulete type.

Gimli (Dverg):

Hissig liten jævel med multistyrke og temperament. Drikker mer enn flere av deltakerne på "Du skal høre mye" Han er ellers veldig lik flere fra den finske delen av familien min. Faren til Gimli var med Bilbo i Hobbiten.

Sam (Hobbit):

Kompisen til Frodo som både er snill, god og ikke så verst modig. Hans fulle navn er Samwise Gamgee.

Saruman (Maia)

Den onde utgaven av Gandalf som grådig, mørk og har en forkjærlighet for ekle monster og store dystre byggverk. Var tidligere sjef for de snille trollmennene, men du vet - man blir bitter på sine eldre dager.

Sauron:

Sauron lurte en gang alvene til å lage ringene som etterhvert ble mer en plage enn noe annet. Sauron ble overtatt av den første ondskapen i verden - Morgoth og har levd utrolig lenge. Etter at Morgoth ble slått i den første store krigen gjemte Sauron seg før han laget ringene. Så ble han slått i en store krigen hvor alver og mennesker kjempet sammen. Så spørs det bare om han finner ringen før den blir ødelagt...

Og vi har ikke glemt Meriadoc Brandybuck og Peregrin Took - men hva skal man si om dem?

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem