(SIDE2:) De to tidligere stjernealpinistene har overtatt programmet «Hvem kan slå Ylvis» etter Bård og Vegard Ylvisåker.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Programmet skal nå hete «Hvem kan slå Aamodt og Kjus» og gutta skal utfordre andre idrettskjendiser i kjente og ukjente idrettsgrener.

- Da vi fikk tilbudet om å ta over tenkte vi lenge på om det fantes noen som faktisk kunne slå oss. Vi hater å tape, så om det hadde vært tilfellet hadde vi sagt nei, humrer Lasse Kjus.

- Heldigvis er vi sterk i troen om at vi kommer til å vinne hver uke, så problemet blir vel heller om noen tør å stille, sier Kjetil André Aamodt.

Utfordrer Solberg-brødrene
Innspillingen av programmet som skal gå på TVNorge er ikke i gang ennå, men et par (dum)dristige motstandere har allerede takket ja.

- Vi skal blant annet møte Petter og Henning Solberg, de er jo kjent for å risikere livet, så de har takket ja. Det samme har Olaf Tufte og Eirik Verås Larsen, forteller Aamodt.

De lover både mer svette og mer intensitet enn da Ylvis styrte skuta.

- Ylvis møtte jo folk som ikke var vante til å være på TV, noe som i utgangspunktet er ganske urettferdig. Vi skal møte skikkelige idrettsfolk så her blir det vanvittig med konkurranseinstinkt. Folk vil se hatet lyse ut av øynene på deltakerne, lover Kjus.

Gamle og avdanket
Ylvis-gutta selv har svært liten tro på at alpinduoen klarer noe som helst.

- Jeg sier bare: Lykke til! Det blir som å hoppe etter Wirkola, ler Bård Ylvisåker.

- De er jo kvapsete, avdanka eks-idrettsstjerner. Og så er de jo så gamle! Eneste håp de har til å slå noen som helst, er jo om de henter folk på Plata, humrer storebror Vegard.

Lite atletiske?
Dermed er det jo et betimelig spørsmål om de selv stiller som utfordrere?

- Man kan jo vinne 100.000 så det skal du ikke se bort ifra! Det hadde vært litt kult faktisk, sier Vegard og vi velger å tolke det som en utfordring til Aamodt og Kjus.

- Ha ha, Ylvis-gutta kan svært lite om idrett og fysisk anstrengelser, så de bør bare ikke uttale seg, ler Aamodt som har jobbet med brødrene på «Ylvis møter veggen».

- På den andre siden er det kanskje litt dumt å utfordre dem. De er veldig allsidige, og det hadde vært utrolig flaut å tape for dem, innrømmer Kjus.

Best i hockey
Alpingutta, som begge har flerfoldige VM- og OL-medaljer, tror eller ikke at de har noen svakheter.

- Vi har begge litt vondt i ryggen, men ellers skal vi nok klare alt vi blir utsatt for. Vi er nok spesielt gode i å sitte i hockeystilling mot en vegg, sier Aamodt.

De er begge tydelige på hvem de aller helst vil ha som motstandere.

- Drømmeutfordringen er Petter Northug og broren. Northug er stor i kjeften og på toppen av karrieren, det blir en utfordring, smiler Aamodt.

Humorsatsing
Så mens Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt ligger i hardtrening for å lære Northug-brødrene en lekse, er Ylvis-brødrene mest hjemme og planlegger fremtiden.

De to er del av TVNorges nye store satsning på humor, og kanalen har i tillegg sikret seg navn som Kristian Valen, Espen Eckbo, Thomas Giertsen, Raske Menn, Lene Kongsvik Johansen og Atle Antonsen.

- Vi holder på med en ny forestilling, samt at vi prøver å utvikle et konsept som egner seg for TV. Dette er den tunge fasen, forklarer Bård.

- Det kjipe med denne bransjen er at pengene gjerne ruller inn etter at man er ferdig med jobbingen, og man bare kan lene seg tilbake å nyte livet. Nå er vi nede i bølgedalen der vi må jobbe masse, men tjener ingenting, sukker han.

HTML EMBED