Gå til sidens hovedinnhold

Hvem vinner sommerracet?

Hollywood tror på rekordsommer, men en av storfilmene vil tape. Hvilken tror du det er?

(SIDE2:) Det er ikke måte på hvilke og ikke minst hvor mange superhelter som skal friste oss inn i kinomørket i sommer.

Startskuddet går allerede i dag, fredag, med «Spider-Man 3» rullende ut på alle landets kinoer. Filmen har allerede slått sine to tidligere rekorder i de landene den allerede har hatt premiere.

Under har vi tippet hvem som kommer best ut av årets gigantiske sommerfilmer.

Vinneren

Hey, ho, hey ho - et sjørøverliv for oss, Johnny Depp og resten av verden. Lite tyder på at kaptein Jack Sparrow har problemer med å hamle opp med Spider-Man og Harry Potter denne sommeren etter å ha reddet kinosesongen forrige år.

Se traileren

Premiere 25. mai

Den sterkeste konkurrenten

Harry Potter drar i gang med nye magiske triks den 13. juli i den råeste Potter-filmen til nå, «Harry Potter og føniksordenen». Det er «No more, Mr. Nice Guy» for både Harry og Lord Voldemort, og nettet snører seg i trollmennenes rike.

Se traileren

Premiere 13. juli

Stayeren

Spider-Man er en edderkopp vi ikke skal se bort fra. Som første superhelt ut denne sommeren vil Tobey Maguire som Peter Parker vise god stayerevne selv utover brottsjøen som kommer med piratene om tre uker.

Les anmeldelsen

Se traileren

Premiere 4. mai

Outsideren

Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer blir nok superheltfilmen som vil merke mest av presset fra de andre heltene denne sommeren. Selv ikke Jessica Alba som Sue Storm vil klare å hamle opp med Spider-Man eller Sparrow og Potter. Denne filmen har da heller ikke kostet milliardene det har vært å produsere de andre, så fortjenesten kan likevel bli god.

Premiere 15. juni

Den glætte og smidige

For de som liker litt mer virkelige helter, kan George Clooney, Brad Pitt og en rekke av Hollywoods mest attraktive menn kanskje få et stort kvinnelig publikum når «Ocean's 13» setter ut på kinoene i juni. Den store fordelen til Clooneys gjeng er at de appellerer like mye til menn som til damer.

Se traileren

Premiere 13. juni

Den gule fare

Alt kan hende i Springfield. Og jammen kan det være at Homer Simpson tar rotta på alle de overnevnte når familien Simpson får sin egen helaftens film. Etterlengtet, elsket og i produksjon i åresvis.

Se traileren

Premiere 27. juli

Vente på noe godt-helten

Matt Damon jukser litt i sommer med to filmer ute. Men i Norge kommer «The Bourne Ultimatum» såpass sent at de andre heltefilmene har lokket de fleste inn i kinosalen allerede. Og hvorfor ikke litt agent- og biljakt med Damon da?

Se teaseren

Premiere 8. august

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis