(SIDE2): Årets sesong av Hver gang vi møtes er i gang på TV 2, for femte gang.

I år er det Ravi, Wenche Myhre, Eva Weel Skram, Unni Wilhelmsen, Admiral P, Jørn Hoel og Henning Kvitnes som er artistene som setter hverandre i stevne.

Sist lørdag var det Ravi som ble hyllet. Han avslørte blant annet hvorfor han sluttet med musikk i hele ni år etter en rekke store hitlåter.

Det var etter at Henning Kvitnes hadde levert en mørk og suggererende rockeversjon av Utadasjælopplevelse.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=FWwVHvarsOMRMkD0mhQB1PpU8IDHKQRzp4nnh3mf5TZ9VrWAnNcAhANGQsQ7gozBOXz_1uXZI-2kDqeCvGb_OuUMiyV0g9hv&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Flasket opp med musikk

Denne lørdagen er det Wenche Myhres tur. Myhre omtales som legenden av de andre artistene, men har definitivt en del overraskelser i ermet.

Wenche Myhre startet som artist fordi hun var med faren som var musiker ut på jobb fra hun var liten. Wenche sov på en madrass bak scenen.

- Det var jo ikke så mye barnevakt den gangen, sier Wenche i programmet.

Barnesykehus i Gaza

Wenche Myhre var en superstjerne. Det som kanskje er mindre kjent er at hun fikk avholdt Norges første TV-innsamling på NRK.

- Jeg tok det at jeg skulle være en rollemodell alvorlig, forteller hun i kveldens program.

Så Wenche Myhre bestemte seg for å samle inn penger til et barnesykehus i Gaza. Fanklubben, som var Norges største, mobiliserte.

- Vi hadde som mål å få inn 35.000 kroner, vi fikk inn 210.000 kroner, forteller Wenche i programmet.

Wenche Myhre reiste som 18-åring ned til Gaza og åpnet barnesykehuset. Det eksisterer den dag i dag. I Rafah på Gazastripen ligger en barneklinikk med en plakett på veggen med påskriften «Wenche Myhres barneklinikk, 1965». I dag drives den av FN som en mor-barn-klinikk.

Sist historien var oppe var under TV-aksjonen i 2010.

Endret hele livet

For Wenche betød også reisen en livsendring. Det var nemlig der hun møtte sin første ektemann, den danske tannlegen Torben Friis-Møller som ble far til hennes tre eldste barn.

Ved første øyekast innga ikke Torben til videre bekjentskap.

- Det var 10.000 gutter der nede og far skulle passe på meg. Men jeg hadde drukket så mye arabisk kaffe så dagen etter gikk jeg til sykehuset. Og plutselig sto Torben der og tok imot meg. Han var jo tannlege. Jeg bare snudde i døren, ikke snakk om at han skulle få se tennene mine, ler Wenche.

- Men to år etter, da jeg var 20 år, kom han til Oslo "for å sjekke tennene mine", sier hun.

Hver gang vi møtes vises på TV 2 lørdag 20.00