(SIDE2): Lørdag kveld var det Henning Kvitnes tur til å bli hyllet av artistkolleger i «Hver gang vi møtes». Det ble en stor opplevelse for artisten, kjent for sine dønn ærlige viser.

- Dette er høydepunktet i min karriere – og nesten livet også, sa en takknemlig Kvitnes. Kvitnes etterfølger Ravi og Wenche Myhre.

Artistene som deltar sier at de liker konseptet fordi det handler om musikk og det setter deres egne låter og historien inn i en musikalsk kontekst.

Tidligere har Ravi fortalt at han sluttet med musikk i ni år.

Mens Wenche Myhre fortalte hvordan brystkreften i 2010 satte en bråstopp for et turbo-artistliv.

- Legen satt på sengekanten etter operasjonen og sa; det blir pause, Wenche, fortalte hun sist lørdag.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=4PUkPRH6cLQ9qIuQEor_WtDi_G1_khZ8h58uniwtqw44r4pC2wrzV0B4vlbrCjaRd2STcWbLJipGmNuN3kDLC2YHauUZ548b&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Overhodet ikke noe glansbilde

Rockeren fra Halden har et stort spenn i musikkstil, og låtvalget til Jørn Hoel, Admiral P, Ravi, Wenche Myhre, Unni Wilhelmsen og Eva Weel Skram strakte seg da også over alt fra den mest rocka perioden til singer songwriter på norsk.

Eva Weel Skram rørte Henning Kvitnes stort med sin nedstrippede versjon av «Evig eies kun et dårlig rykte».

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=5rC4_gnvwbTI9AKkX-wxtgpcq1SxmPOzppDyORTpQcXhwad0wPVdClCY3eSt8CI8xC87NaJxFNp7cj6qIxCHoWXm3hjX_-y7&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- De nedturene jeg har hatt, de har jeg med meg, og det har jeg skrevet mye om i sangene mine. På en måte vil dette forklare sangene mer for noen, hvor denne musikken kommer fra. Og det er overhodet ikke noe glansbilde, sa Kvitnes i programmet.

Lykke er ikke nødvendigvis suksess

Som del av en arbeiderslekt, fortalte Kvitnes at han å vokse opp slik har lært ham «å ha respekt for vanlig folks slit»

- Og mange av disse folka var minst like lykkelig som mange andre jeg har møtt som er blitt kalt «suksessrike», sa han.

Henning Kvitnes nådde imidlertid sin første topp som artist på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 90-tallet med bandet Little Eden og plate «Back to Little Eden». Men med det kom også alkoholen.

- Drakk vekk alt

-Jeg surra det vekk. Jeg drakk det vekk. Drakk vekk alt, hjerneceller og sunn fornuft..På den tiden var jeg på full fart inn i alkoholisme. Kort sagt starte jeg dagen med en halvflaske vodka for å «bli såkalt normal», fortalte han.

- Jeg levde rockemyten og litt til. Og det var ikke så veldig morsomt. Det er ikke fryktelig stas å stå opp på morgenen og drikke brennevin for å komme i gang, påpekte han. Både musikken og familielivet led under misbruket.

Men Kvitnes skjønte at han måtte ta tak i seg selv. Han har ikke rørt alkohol de siste 23 årene.

- Det finnes ingen dramatikk i å slutte og drikke alkohol. Alt bra i livet har skjedd meg etterpå. Jeg ble en ufattelig bedre låtskriver, sier han.

SE HENNING KVITNES ROCKE FLETTA UT AV RAVIS STORE HIT UTADASJÆLOPPLEVELSE UNDER:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=FWwVHvarsOMRMkD0mhQB1PpU8IDHKQRzp4nnh3mf5TZ9VrWAnNcAhANGQsQ7gozBOXz_1uXZI-2kDqeCvGb_OuUMiyV0g9hv&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);