Gå til sidens hovedinnhold

Hvilekvartal for Prosafe

Første kvartal ble så svakt som analytikerne hadde ventet for flotellkonsernet.

Totalt sette bærer Prosafes resultater og driftsinntekter i årets tre første måneder preg av kontraktsavslutninger og lav utnyttelse av flåten. Det var som forventet av markedet og resultatene havnet på linje med analytikernes forventninger.

NA24 - din næringslivsavis

Sammenlignet med fjerde kvartal er de klart svakere, men med de fleste boligriggene på kontrakter igjen fra andre kvartal, skal resultatene øke fremover for verdens største boligriggkonsern.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Inntektsfall
Driftsinntektene til Prosafe falt fra 134,2 millioner dollar i fjerde kvartal til 81,6 millioner dollar i årets første tre måneder. Dette førte til et fall i driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, på 28 millioner dollar sammenlignet med fjerde kvartal. EBITDA endte på 50,3 millioner dollar.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet for TDN Finans ventet 51 millioner dollar.

Driftsresultatet falt samtidig fra 65,5 millioner i fjerde kvartal til 37,5 millioner dollar. Her lå analytikerne inne med 38 millioner dollar.

Resultatet før skatt endte på 28,6 millioner dollar i første kvartal, mot 26,2 millioner i foregående periode.

Ute av drift
Blant riggene som dro ned for Prosafe i første kvartal var spesielt serviceriggen MSV Regalia som var inne til dokking i perioden. Dette sammen med kontraktsbytter for blant annet boliriggene Safe Astoria, Safe Concordia og verftsopphold for Safe Caledonia trakk utnyttelsesgraden på flåten ned til kun 77 prosent.

For andre kvartal er de fleste flotellene tilbake i full drift, mens MSV Regalia er fortsatt innen til oppgradering, mens boligriggen Safe Scandinavia vil være ute av drift i seks til syv uker på grunn av dokking.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken