Gå til sidens hovedinnhold

Hvilke byer er dette?

Klarer du å finne ut hvilken by som er avbildet på bildene vi har valgt ut? Sjekk selv.

(Side2: )

«A chance of a lifetime to see new horizons

On the front page

A black and white picture

Of Manhattan Skyline»

a-ha - Manhatten Skyline

En by sett i panorama er mange fotografers favorittobjekter. Vi har samlet noen panoramabilder fra verdenskjente byer under. Klarer du å gjette hvilke byer bildene er fra?


Denne byen er kjent for en TV-serie med to detektiver som kjørte rundt i fete biler. Senere har det også blitt en film. Byens største idrettslag har kalt seg opp etter det som kalles verdens mest intelligente dyr. Det bor rundt 5,5 millioner mennesker i området i og rundt byen. En nyere TV-serie om plastisk kirurgi foregår også i byen.

Denne byen har blitt kalt verdens smeltedigel, og de fleste nasjonaliteter i verden er representert her. Bildet du ser over ble sterkt forandret for noen år tilbake. Tidligere het byen New Amsterdam. Det bor 19 millioner mennesker i området rundt byen.


Byen er kjent for mer enn buksene som først ble laget her, blant annet også sitt Castro-område. Trikkene som går der er også velfotografert. Det bor rundt fire millioner mennesker i området i og rundt byen.

Om det er TV-serien med en psykiater eller rocken fra byen du kjenner best skal vi ikke gjette på, men nåla midt i byen har mange fått med seg. Det bor 3 millioner mennesker i området i og rundt byen.

Operahuset er det mest kjente med byen, som så absolutt ikke er hovedstad i landet. Det bor fem millioner mennesker i byen.

Svarene finner du under:

1. Miami
2. New York
3. San Francisco
4. Seattle
5. Sydney

Alle foto: Dreamstime

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre