Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken kjøttdeig er best?

Her får du svaret. Art of Taste har testet kjøttdeig sammen med TV 2 hjelper deg.

(SIDE2:) I løpet av et år spiser vi nordmenn 45 millioner pakker kjøttdeig. Vi bruker kjøttdeig til pizza, lasagne, kjøttkaker, taco og mye annet.

Art of Taste og TV 2 hjelper deg har testet kjøttdeig du finner i butikkene. Vi avslører kvalitetsforskjellene og kårer en vinner.

Seks kjøttdeiger er testet, alle av typen «vanlig» av storfekjøtt. Kjøttdeigene har gått gjennom både laboratorietest og en test med tre kokker i smakspanelet.

Les testresultatet her

Ifølge Opplysningskontoret for kjøtt (OFK), eksisterer det ikke lenger noen kjøttforskrift, etter at denne ble fjernet i juni 2006.

Med andre ord er det ikke lenger noen spesifikke krav til hva en kjøttdeig skal inneholde, av type kjøtt, vann, salt eller fett. Det er kun krav til at du som forbruker skal kunne finne en innholdsfortegnelse på pakningen, samt en best før/holdbarhetsdato.

Alle leverandørene er likevel enige om at de produserer kjøttdeig på samme måte som tidligere, da det fantes en lov som sa hva kjøttdeigen skulle inneholde.

Flere tester av mat og drikke fra Art of Taste og TV 2 hjelper deg finner du her.

Oppskrifter på mat med kjøttdeig finner du her

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021