Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken reise!

Trioen In The Country har eksistert i 10 år og er bedre og mer uttrykksfull enn noen sinne.

In The Country
Sunset Sunrise
ACT/Musikkoperatørene

Da vi hørte In The Country for første gang i 2004, vant de Jazzintro-konkurransen. De blei kåra til de mest lovende unge utøverne i norsk jazz og det som har skjedd siden den gang er en voldsom bekreftelse på at det var en korrekt avgjørelse.

Godt og vel 150 konserter seinere i 20 land og fire glitrende cd-visittkort og en like hip dvd, har fortalt et stadig større publikum kloden rundt at bassist Roger Arntzen, trommeslager Pål Hausken og tangentmaestro og komponist Morten Qvenild med In The Country har noe helt eget å fare med – noe eget som er i stadig utvikling.

Etter ei flott reise hos Rune Kristoffersen på Rune Grammofon, har nå In The Country valgt å takke ja til det tyske storselskapet ACT. Selskapet har en voldsom distribusjonskanal verden rundt og kan sikkert være med å åpne ennå flere dører for In The Country. ACT er også selskapet som var med å løfte fram Esbjörn Svensson Trio til et av verdens mest anerkjente jazzrelaterte band.

Etter at Svensson så tragisk omkom i en dykkerulykke i 2008, har det vært et stort tomrom etter han og musikken til est, som også trioen ble kalt. Ingen kan sjølsagt fylle det rommet, men In The Country har evnen til å skape nye rom i mer eller mindre den samme tradisjonen som est.

Jovisst er det improvisert musikk ITC gir oss, men de henter samtidig inspirasjon fra nesten hva det enn måtte være av god musikk. Det er ikke tilfeldig at Qvenild er en så ettertrakta musiker i alt fra «supergruppa» National Bank og hos Thomas Dybdahl, Susanne Sundfør, Susanna Wallumrød og Solveig Slettahjell – mannen har en grenseløs oversikt og kapasitet helt uavhengig av sjangre.

Arntzen, Hausken og Qvenild utgjør en så homogen organisme som vel tenkelig. De kjenner hverandre på et så dypt og inderlig plan at ITC framstår som est på høyden av sin kreative kraft – alle vet hvor musikken vil og de er i stand til å ta den dit både individuelt og kollektivt.

Musikken er uten unntak usedvanlig melodisk og vakker. Den er inderlig og nedpå og den kan være heftig, men aldri brutal. Den smakfulle effektbruken underveis gjør også sitt til at In The Country låter annerledes enn noe annet band på denne kloden i alle fall.

In The Country har allerede et godt navn langt utenfor Harald og Sonjas grenser. Med «Sunset Sunrise», som er spilt inn i Los Angeles, og med ACT i ryggen kan de veldig gjerne ta de neste stegene også – fullt verdensherredømme!

PS Frode Gryttens personlige og annerledes covertekst er et ekstra pluss!

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken