Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken venn er du?

Glem familien og partneren. Dine beste følgesvenner gjennom livet er dine venner, hevder forskerne. Her er en oversikt over de ulike vennetypene.

Venner blir en stadig viktigere del av livet vårt, mener forskerne. Ved universitetet i Essex har forskerne kommet frem til at det finnes fem ulike typer vennskapsrelasjoner, skriver Aftonbladet.

Champagnevennen
Partyvennen er noen som du først og fremst har det morsomt sammen med, men vennskapet er ikke mye verdt når du trenger noen som kan støtte deg i motgang.

Fiendevennen
Dette er den konkurranseorienterte vennen. Dette vennskapet kan være stimulerende, men konkurransen dere imellom kan lett forvandles til en fiendtlig kollisjonskurs.

Fossilvennen
En barndoms-, ungdoms-, eller studievenn som du deler utallige erfaringer og minner med. Kanskje dere ikke har snakket sammen på lenge, men når dere treffes kan dere straks omgås og prate som om det var i går dere så hverandre forrige gang.

Vennen med knust hjerte
Et vennskap som ble forsømt i tenårene har kanskje aldri blitt ordentlig reparert. Du forsøker stadig å unnvike samtaler med denne vennen, og det gir deg skyldfølelse. Slike vennskap opprettholdes ofte mer av plikt enn av at gamle feider er glemt.

Brannslukkervennen
Den du ringer sent på natten dersom du bare må snakke med noen om ting som plager deg. Denne vennen trøster deg alltid og gir deg praktisk hjelp. Pass på så du ikke sliter ut denne vennen slik at vennskapet ender opp som i eksempelet over.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot