Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ble det av MC Hammer?

Han var mannen som gav oss grunn til å gå med posete bukser og gav klar melding ut med sin hit: "U can't touch this". Men hva skjedde egentlig med ham?

MC Hammer hadde alt på sin side i 1990. Han var den kuleste fyren med den kuleste låta! For "U can't touch this" var fengende og brøt seg inn i hjernene våre på en snodig måte. Og MC Hammer da, bare han var grunn nok til å digge låta. Med sine glinsende posebukser og vanvittige dansestil.

Ja, jøss han gav oss alle grunn til å utfolde alle våre rare kroppsbevegelser uten å føle oss helt "ute" på dansegulvet. Posebuksene ble også kopiert i Norge. Men selvsagt i noe mer moderat versjon, nemlig haremsbuksene. Men alikevel Mc Hammer merket 90-tallet med sin hit "U can't touch this". I 1990 ble han utnevnt til årets Favoritt Artist, og allerede i 1994 hadde han kapret en super avtale om tre nye album verdt 25 millioner dollar. Ikke lenge etter kom hitene, "Have You Seen Her", og "Pray.

MC Hammer, eller som han egentlig het Stanley Kirk Burrell, ville egentlig bli baseballspiller. Derav navnet MC Hammer, han ble nemlig kalt " little hammer" på laget sitt. Men sportskarrieren hans gikk heller dårlig. I stedet startet han en rapgruppe "Holy Choir Boys" i sin lokale kirke. Og med det fikk han smaken på musikkbransjen.

Men dessverre var ikke bare musikkbransjen han fikk smaken på etter suksessen. Han fikk også smaken på penger. Han kjøpte over 15 biler, et herskapshus til 10 millioner dollar og sitt eget private fly. Han endte opp konkurs og nedbrutt i 1996. Etter en alvorlig beinoperasjon, skjønte han at hans fokus var feil.

MC Hammer har i de siste årene jobbet som prest og har ledet hip hop kvelder for ungdom. Han har også vært programleder på flere kristne talkshows. Siste nytt er at han skal spille "seg selv" i en serie basert på hans liv. Den skal visst nok bli lansert i USA nå i år, tittelen er ikke klar. Han sier selv at om sitt liv nå:

- I'm lucky to be alive, you are seeing a guy who is grateful to God that he is here.

Neste ut: Punky Brewster.

Hva husker du best fra tiden rundt MC Hammer?

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?