Gå til sidens hovedinnhold

Hvor bra er egentlig mineralsminke?

Ekspertene er ikke helt enige om hvor bra mineralsminke egentlig er for huden.

(SIDE2): De siste årene har det vært en eksplosjon i antall mineralsminke-produkter. De fleste merker tilbyr nå en eller annen form for mineralsminke, og det ser ikke ut til at trenden vil snu med det første.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Hudlege, estetisk dermatolog og spesialist innen ortomolekylær behandling Dr. Bjørn E. Bondevik, ved Dr. Bondeviks Hudklinikk, mener bestemt at mineralsminke er bedre for huden enn vanlig sminke.

– Som navnet tilsier inneholder mineralsminke, mineraler – både sink og selen som huden har veldig godt av. Det er betinget at dette trenger ned i huden, forklarer Bondevik.

– Pleier huden
Dr. Bondevik mener mineralsminken har en pleiende effekt på huden, og at man trygt kan sove med den på natten. Han anbefaler derimot ikke å gjøre dette med vanlig sminke.

– Ved for «tett» konsistens, som i vanlig sminke, tettes porene igjen og det kan gi grobunn for akne og øke aldringen i huden, advarer han.

Det er dog forskjell på god og dårlig sminke, og Dr. Bondevik understreker at dårlig sminke ofte ikke trenger ned i huden.

Hvorfor tror du mineralsminke er blitt så populært?

– Trend, markedsføring – og faktisk, den er mye bedre på aknehud, kleber ikke så mye. Den er letter å få av.

Ikke samme syn
Linda Johansen har med sine skjønnhetsprodukter og -salonger etablert et solid navn i skjønnhetsindustrien. Hun deler ikke Dr. Bondeviks syn når det gjelder mineralsminkens effekt på huden.

-Jeg vil svare både ja og nei på om mineralsminke er bedre for huden enn vanlig sminke. Det har ikke så mye å si for huden om man ikke har uren hud. Men har man uren hud kan det være fint da den inneholder blant annet antioksydanter, sier Johansen til Side2.

– Ikke sovesminke
I motsetning til Dr. Bondevik synes hun ikke man skal sove med sminke, selv om det er mineralsminke det er snakk om.

–Man skal ikke sove med sminke, selv om det er mineral makeup. Det er kanskje færre som reagerer på mineral makeup, men jeg vil allikevel ikke anbefale det, sier hun.

Kan man si at mineralsminke er en videreføring av hudpleien?

– Hvis makeupen er laget med antioksydanter og mineraler så kan det være en videreføring av hudpleien, men generelt sett vil ikke mineralsminken forbedre huden. Trenden fremover blir vitamin makeup, jeg ser at dette kommer mer og mer i utlandet – og dette er absolutt en videreføring av hudpleien, forklarer Johansen.

– Vanskeligere å bruke
Selv om mineralsminke inneholder komponenter som kan være bra for huden, synes hun allikevel denne type sminke kan være vanskeligere å bruke enn vanlig sminke.

– Problemet med mineral makeup er at den gjerne er sølete å bruke. Om man ikke er vant til å sminke seg, eller man har dårlig tid så er ikke denne type sminke ideell. Har du ung hud, er den lettere å bruke, er du en voksen person med store porer, bør du holde deg unna mineralsminke, advarer hun.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken