Gå til sidens hovedinnhold

Hvor hardcore er du?

Vi har slåss mot hip-hop-eliten.

(Spillmagasinet): «Hei jeg heter Kristian / og jeg er ganske kul / Jeg digger konsollspill / og fikk 360 til jul.»

Øh... jeg er, som du ser, ingen stor rapper. Og etter å ha sett hvordan de oppfører seg mot hverandre i «Def Jam Icon» til Xbox 360, tror jeg det er like greit.

Tøff i trynet

«Def Jam Icon» er, akkurat som de to forgjengerne, et slåssespill hvor store deler av den amerikanske hip-hop-eliten banker løs på hverandre. Spillet byr på en historie og litt annet snacks, men det spiller andrefiolin.

Grafikken er utrolig flott, rapperne og de varierte omgivelsene ser lekre ut i alt fra laveste oppløsning og opp til 1080p. Lydsporet er også kanon, forutsatt at du liker hip-hop.

I tillegg til dine egenkomponerte figurer, kan du fighte med eller mot blant annet Sean Paul og Ludacris. Har du for eksempel et noe anstrengt forhold til en eller flere av førstnevntes sanger, kan du gi han en på trynet.

Full kontroll

Kontrollen minner en del om den i «Fight Night Round 3», og er deilig og såpass intuitiv at det tar kort tid før du er helt med i de heftige og underholdende kampene.

HTML EMBED

For å angripe gjør du enkle bevegelser med høyre styrestikke, mens forsvar og litt mer avanserte teknikker og funksjoner krever at du også trykker på knappene.

Den artigste og mest kreative funksjonen, er den som lar deg leke DJ og spole musikken fremover og bakover eller bytte spor. I «Icon» fører enkelte dunk fra bassen til at spesielle hendelser inntreffer, for eksempel faller det lyskastere ned fra taket når du slåss på en nattklubb (du vil ikke ha en sånn over deg, tro meg).

De første motstanderne legger seg stort sett ned og ber om å få juling, men når du kommer litt ut i spillet (og når du spiller mot andre mennesker) må du være kongen av bassen. Hvis ikke er maskinen mer enn villig til å vise deg hvordan det skal gjøres.

Går etterhvert på rutine

Dessverre er spillet nesten over når du behersker den funksjonen. De etterhvert forutsigbare motstanderne sørger for at kampene går på rutine, og sammen med det at de ulike figurene er for lette å mestre gjør det så «Def Jam Icon» blir kjedelig ganske fort.

Spiller du med en annen person (enten lokalt eller over Live) er historien derimot en annen. Selv om begge to kjenner de ulike figurene ut og inn, setter dere hele tiden hverandres ferdigheter på prøve og finner opp nye teknikker.

Artig så lenge det varer

For de som spiller alene er «Def Jam Icon» artig så lenge det varer, bare synd at det er så kort. I festlige lag (og over Live) kommer spillet derimot til å leve lenge.

Les flere spillsaker på våre spillsider.