Gå til sidens hovedinnhold

Hvor Superbad er du?

Sjekk vår DVD-dom over «Superbad» og ta vår test: Hvor Superbad er du? Vinn også filmen!

(Yeye:) Superbad var en av de største suksessene på amerikanske kinoer i 2007. Nå er den tilgjengelig i en usensurert utgave på DVD. Vi gir vår dom.

Superbad følger Seth, Evan og Fogell i deres jakt på det som de selv definerer som det viktigste i livet: Å ha sex før de er ferdig med high school. For å få sex med sine utvalgte «ofre» er de sikre på at de må skaffe seg alkohol. Siden USA har 21års aldersgrense for alkohol må de skaffe seg falsk legitimasjon og komme seg på fest etter at de har kjøpt inn alkoholen.

HTML EMBED

OK, rent historiemessig er ikke Superbad nyskapenede. Man har sett lignende historier før, mest av alt fordi alle en eller annen gang stort sett har vært i samme situasjon. Der Superbad er genial er når det gjelder karakterene i filmen.

Den ikke spesielt vakre og ganske så grove Seth, den forsiktige Evan og hypernerden Fogell er alle tre så elskelige karakterer at nesten uansett hva de sier (og det er mye) så må du bare like dem. Jonah Hill (Knocked Up), Micheal Cera (Arrested Development) og debutanten Christopher Mintz-Plasse gjør alle store rolletolkninger av de tre nerdete vennene. Under bildet er noen eksempler på hva de sier:

Becca: Your cock is so smooth!
Evan: Your's would be too... if you were a man.

Becca: I'm so wet right now.
Evan: Yeah... they said that would happen in Health Class.

Jules: You scratch our backs, we'll scratch yours.
Seth: Well Jules, the funny thing about my back is that it's located on my cock.

Humor er det svært mye av i filmen, blant annet godt hjulpet av to sinnsyke politimenn (manusforfatter Seth Rogan spiller den ene (han fra Knocked Up), mens den andre spilles av Bill Hader (som du kanskje så i samnme film, eventuelt om du har sett Saturday Night Live).

Skal man si noe negativt om filmen er det at jentefigurene ikke helt kommer fram. De er ikke bare søte og snille, men kanskje litt lite brukt. Filmen har også mye rått språk, så hvis du har sensitive ører bør du kanskje revurdere om du vil se filmen.

Superbad-testen
NB! Denne testen bør ikke tas av de som er under 16 år.

37914

Dette får du med på kjøpet

På DVD-utgaven får du med en ekstra disk og altså usensurert materiale (som betyr litt mer naken hud og mye mer banning). Ekstramaterialet på denne disken er faktisk noe du kan gidde å sjekke. Skuespillerne og folkene bak er minst like morsomme utenfor filmsettet som på, og tabbene (gag reel) samt scenene du ikke har sett er hysteriske. Det beste er muligens likevel Cop Car Confessions og Everyone Hates Michael Cera - to meget morsomme spesiallagede greier for DVDn.

Side2 ga filmen terningkast 5 på kino, og tar man med alt ekstramaterialet man får på DVD-utgaven er dette en sekser.

Vi har tre t-skjorter og tre filmer som vi gir bort til heldige vinnere. For å vinne må du bruke kommentarfeltet under og komme med ditt beste sjekketriks. Triks gutta i Superbad etter all sannsynlighet hadde trengt.... De tre beste vinner. (For å bruke kommentarfeltet må du registrere deg på biip.no , det er gratis).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken