Gå til sidens hovedinnhold

Hybrid Toyota pickup

Er Toyota A-BAT den nye «American dream»? Stor og tøff pickup med lavt utslipp.

Skal du heve deg i det amerikanske bilmarkedet, må du ha en svær pickup på programmet.

BILDESPESIAL: Se konseptbilen A-BAT i karusellen nederst i artikkelen

Både Toyota og Nissan har tidligere forsøkt å fôre USA med mindre og mer miljøvennlige modeller, men amerikanerne har så langt villet ha bilene sin så store som mulig.

USA blir grønnere
Men etter den senere utviklingen i landet, kan det se ut som om miljøvennlige biler kan oppnå markedsandeler også i USA, og Toyota forsøker seg med konseptbilen A-BAT.

A-BAT er en pickup med hybrid drivkraft etter modell fra Prius, og vil bli vist frem under bilmessen North American International Auto Show (NAIAS) som åpner i Detroit 13. januar. (Messen er åpen for publikum fra 19. til 27. januar).

Kortere, men smartere
Ifølge Toyota er A-BAT 69 cm kortere enn en forlenget Tacoma og 18 cm kortere enn den vanlige utgaven av Toyotas mest solgte pickup i Amerika.

Det som visstnok skal være mest orginalt med A-BAT er løsningen med en åpning i bakkant av kupeen, som gjør det mulig å forlenge lasteplanet inn i bilen.

Selv om seteantallet da reduseres fra 5 til 2, får du et lasteplan på 122x244 centimeter.

Kommer kanskje
Ifølge Toyota skal bilen ikke settes i produksjon foreløpig, men alle solemerker tilsier at den kommer ganske snart dersom publikum gir positive tilbakemeldinger under bilmessen.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av A-BAT:

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken