Strømstans i aluminiumsverket Qatalum i Qatar var med på å dra ned resultatene i Hydro i tredje kvartal. Tapet her ble på 400 millioner kroner, og det foregår et forsikringsoppgjør som følge av stansen.

Ellers viser selskapet en bedring av det rene driftsresultatet, mens omsetningen og resultat før skatt var svakere enn det markedet hadde ventet på forhånd.

Falt tilbake på Oslo Børs
Investorenes umiddelbare reaksjon på resultatene til Hydro var å sende aksjekursen til selskapet ned 1,5 prosent. Det var resultatet på minus 63 millioner kroner i kvartalet og omsetningen på 18,42 milliarder kroner som skuffet. Ifølge SME Direkt ventet analytikerne i snitt et resultat på 503 millioner kroner og en omsetning på 19,67 milliarder kroner i kvartalet.

Det underliggende driftsresultatet havnet imidlertid på 965 millioner kroner, noe som var en klar forbedring fra fjorårets underskudd på 793 millioner kroner. Her ventet analytikerne i snitt 917 millioner kroner.

Venter bedring
Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg skriver i en melding at de grunnleggende forholdene i markedet viser tegn til bedring, men at salgsvolumene er lavere.

- Hydro er midt inne i en transaksjon som vil forvandle selskapet og gjøre det til et ekte globalt og ledende aluminiumselskap. I øyeblikket konsentrerer vi oss om integrasjonsplanleggingen og fullføring av Vale-transaksjonen i fjerde kvartal, samtidig som vi fortsetter opptrappingen til full produksjon ved Qatalum innen utgangen av første kvartal 2011, skriver Brandtzæg.